Supa de pui cu galuste


Supa de pui cu galuste

Dupa o zi de alergatura prin frig si zapada cea mai potrivita este in mod sigur o supa calda de pui cu galuste de gris. Aceasta supa este usor de facut, este hranitoare, energizanta si se prepara foarte repede.

Pentru prepararea supei de pui aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 pui, taiat bucati (eu am pus doar aripile, spatele si gatul de la pui) ; 2 cuburi de concentrat de pui; 1 morcov; 1 ceapa mare; 1/2 ardei gras; albitura; patrunjel verde; sare si piper dupa gust.

Pentru prepararea galustelor aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 4-5 linguri de gris; 1/2 lingura de ulei; 1 ou; un praf de sare.

Pregatire ingrediente: In primul rand, pregatiti-va toate ingredientele. Taiati bucati puiul, tocati ardeiul gras, ceapa, morcovul, albitura si aveti toate ingredientele pregatite.

Preparare supa de pui cu galuste de gris: Puneti, intr-o oala, 2-3 l de apa (depinde de cat de mare este puiul), adaugati carnea de pui si lasati-o sa fiarba la foc mic.

Pana incepe puiul sa fiarba, puneti intr-o tigaie doua linguri de ulei si adaugati ceapa sa se rumeneasca putin. Cand ceapa devine translucida, adaugati morcovul, albitura si ardeiul gras, si lasati-le sa se rumeneasca 1 minut, impreuna cu ceapa, amestecand din cand in cand. Dupa ce s-au rumenit 1 minut, stingeti focul si lasati-le in tigaie.

Cand incepe sa fiarba apa din oala, luati spuma pana ramane apa limpede. Adaugati apoi cuburile de concentrat de pui si legumele calite din tigaie. Lasati sa fiarba 20-25 de minute (pana cand carnea de pui este fiarta).

Dupa ce a fiert carnea, incepeti prepararea galustelor. Puneti oul intr-un bol si condimentati-l cu un praf de sare. Adaugati uleiul si grisul, putin cate putin, amestecand permanent pana cand va avea consistenta necesara (aluatul are consistenta ideala atunci cand treceti cu furculita prin el si urmele raman vizibile). Faceti acest test dupa fiecare lingura de gris, fiindca daca puneti prea mult gris, galustele vor iesi tari si nicidecum pufoase.

Odata ce ati terminat de preparat compozitia pentru galuste, lasati focul la minim si, cu o lingurita, luati din compozitia pentru galuste si puneti-o in oala. Asteptati cateva secunde sa vedeti daca galusca ramane legata, adica sa nu se imprastie in supa (daca se imprastie inseamna ca ati pus prea putin gris, caz in care mai adaugati putin gris in compozitie). Daca ramane intreaga, repetati operatiunea pana terminati toata compozitia.

Dupa ce ati pus la fiert toate galustele, acoperiti oala cu un capac si lasati sa fiarba 10 minute, la foc mic.
Dupa zece minute ridicati capacul, potriviti de sare (daca mai este nevoie) si stingeti focul. Puneti din nou capacul deasupra si mai lasati 10 minute cu capacul deasupra.
Apoi se poate servi, atat calda, dar si rece, presarand piper macinat (optional) si patrunjel verde tocat pe deasupra.


Preparare in imagini:


Succes la preparare si Pofta Buna!

2 păreri.

  1. anca spune:

    Super ti-au iesit galustele! Bunica le reusea atat de fain. Oricum incerc reteta in acest weekend, tineti-mi pumnii :).

  2. Tavi spune:

    @ anca
    Bafta 🙂

Spune-ţi părerea