Porc iute, acru-dulce


Porc iute, acru-dulce

Aceasta reteta de porc iute, acru-dulce, o gatesc pentru Deea, care mi-a lasat un mesaj pe blog ca ar dori sa afle cum se prepara porcul in sos iute si totodata dulce-acrisor (sper sa fie reteta pe care o cautai, nu ai dat foarte multe amanunte privitor la ingrediente). Fasiile de porc iute, acru-dulce, se prepara foarte usor si le recomand doar celor care suporta mancarurile foarte hot.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g carne de porc slaba sau muschi file; 1 ceapa mare; 450 g compot ananas; 4 graunte de usturoi; 1/2 lingurita de piper Cayenne; 3 linguri de sos de soia; 3 linguri de otet de mere; 1 lingura amidon de porumb; 2 ardei grasi, verde si galben; 1 lingura de miere; 4 linguri ulei arahide; 2 ardei chili (optional, pentru cei care sunt amatori de senzatii tari).

Pregatire ingrediente: Taiati carnea fasii subtiri de 3-4 cm lungime. Tocati ceapa julien. Taiati fasii ardeiul gras si curatati usturoiul. Puneti int-un bol compotul de ananas, in farfurioare pregatiti-va uleiul, sosul de soia, piperul cayenne, otetul, amidonul si aveti toate ingredientele pregatite pentru preparare.

Preparare porc iute, acru-dulce: Puneti in wok uleiul si adaugati carnea sa se rumeneasca, la foc mediu, pana isi schimba culoarea. Adaugati si ceapa si lasati sa se rumeneasca impreuna cu carnea pana capata o culoare aurie.

Cat se prajeste carnea cu ceapa, puneti intr-un in blender compotul de ananas si mixati pana obtineti un sos omogen. Adaugati piperul Cayenne, usturoiul, (ardeiul chili daca doriti sa fie foarte picant), otetul, sosul de soia, mierea, si mixati din nou pana se omogenizeaza toate ingredientele si obtineti un sos gros. Adaugati si ardeiul gras si mixati cateva secunde, atat cat sa mai ramana bucati de ardei de diferite marimi prin sos.

Daca s-a rumenit carnea si ceapa, adaugati sosul in wok, (potriviti de sare daca este cazul) si lasati sa fiarba, la foc mic, cu un capac deasupra, timp de 20 de minute. Dupa ce a fiert timp de 20 de minute, adaugati amidonul, putin cate putin, amestecand permanent, si mai lasati sa fiarba 3-4 minute dupa care stingeti focul.

Lasati sa se racoreasca 10-15 minute, dupa care se poate servi cald, cu garnitura de orez sau taietei chinezesti.


Preparare in imagini:


Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea