Salata de pui cu telina si ciuperci

Una dintre salatele mele preferate este salata de pui cu telina si ciuperci. Se prepara usor si este delicioasa.
Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 piept de pui; 100 g telina; 50 g capere; 50 g porumb; 150 g ciuperci; 200 g maioneza; 2 linguri de marar verde, tocat; 100 g unt (se vor folosi la rumenirea puiului si a ciupercilor); sare si piper dupa gust.
Pregatire ingrediente: Tocati carnea de pui cuburi mici, taiati ciupercile felii, tocati mararul si radeti telina. Puneti in farfurioare porumbul, caperele, untul si maioneza si aveti toate ingredientele pregatite.
Preparare salata de pui cu telina si ciuperci: Puneti intr-o tigaie jumatate din cantitatea de unt si adaugati carnea de pui sa se rumeneasca la foc mediu. Cat se rumeneste carnea, puneti telina rasa intr-un bol mare, adaugati caperele, porumbul si maioneza si introduceti bolul in frigider pana ce terminati de preparat carnea. Cand carnea a devenit maro-aurie, scoateti-o intr-o strecuratoare si lasati-o sa se raceasca.
Puneti in tigaie restul de unt si adaugati ciupercile tocate sa se rumeneasca. Adaugati un praf de sare si de piper si lasati-le sa se rumeneasca, la foc mediu, 5 minute. Turnati-le apoi intr-o strecuratoare si lasati-le sa se raceasca.
Dupa ce s-au racit bine, turnati ciupercile si puiul in bolul introdus mai inainte la frigider. Amestecati bine si adaugati mararul tocat. Amestecati din nou si salata este gata. Se poate servi imediat cu paine de casa sau paine prajita.
Preparare in imagini:
Succes la preparare si Pofta Buna!
ce-mi place mie la acest site foarte mult este faptul ca sunt prezentate acele fotografii cu pasii in detaliu. mersi si spor la treaba in continuare
@Andra – Acesta a fost si scopul prezentarii in detaliu a unei retete prin intermediul fotografiilor: sa ajute la corelarea textului cu ceea ce trebuie sa faci practic, in realitate.
Ma bucur ca ti-a fost de folos aceasta prezentare si iti urez, asemenea, spor in toate si tie, fie ca este vorba de bucatarie sau orice alt domeniu.
Multumesc din suflet pt retete
Buna! Ce fel de maioneza folosesti? Facuta de tine sau cumparata? Daca e cumparata, ce marca recomanzi?
PS Felicitari pt retete si pt site!
@Andreea – Cand am timp si chef mai fac si maioneza de casa. Dar, in general, cumpar din comert. Acum… cu recomandatul… eu nu recomand nicio marca (fiecare e cu gusturile si preferintele lui), insa cel mai des cumpar maioneza de la Knorr.
eu aceasta salata o fac cu pieptul de pui si ciupercile fierte (consider ca e maioneza destul de grea ca sa mai tras in unt carnea si ciupercile) si pun si castraveciori murati iar daca nu ai porumb iese foarte bine si cu mazare. eu nu pun capere dar am sa incerc. oricum, merita incercata salata, e grozava.