Ecler cu vanilie si ciocolata

Azi, pentru desert, am pregatit ecler cu vanilie si ciocolata. Foarte usor de preparat si desigur delicios.
Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
– pentru prepararea aluatului aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 100 g unt; 1 lingurita de zahar; 1 praf de sare; 125 g faina; 4 oua; 250 ml apa (preparare aluat pentru Ecler).
– pentru prepararea cremei aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 5 galbenusuri de ou; 150 g zahar; 2 lingurite de esenta de vanilie; 3 linguri de amidon; 500 ml lapte (preparare crema de vanilie).
– pentru glazura aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 250 g ciocolata cu lapte.
Preparare ecler cu vanilie si ciocolata: Dupa ce ati preparat aluatul (preparare aluat pentru Ecler), puneti-l intr-un sprit si formati eclerele direct intr-o tava, prin trei linii de aluat lipite, de 5-10 cm lungime (functie de cat de mari doriti eclerele).
Intre eclere pastrati o distanta de min. 1 cm, pentru a nu se lipi intre ele la copt.
Dupa ce ati terminat de format eclerele introduceti tava in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade si lasati 25 de minute la cuptor, fara sa deschideti usa. Dupa ce au devenit aurii la suprafata stingeti focul si lasati-le sa se raceasca in cuptor. Daca le scoateti imediat se pot lasa gogosile de aluat.
Cat se racesc gogosile de aluat, preparati crema de vanilie (preparare crema de vanilie).
Scoateti gogosile din cuptor, dupa ce s-au racit, si taiati un capac deasupra. Daca au iesit bine gogosile trebuie sa fie goale la mijloc.
Umpleti-le cu crema de vanilie si preparati glazura de ciocolata. Puneti un vas cu apa pe foc si lasati sa fiarba apa, dupa care dati focul incet. Intr-un ibric mai mic decat vasul cu apa, puneti ciocolata rupta bucati mici si introduceti ibricul in vasul cu apa calda.
Cand incepe sa se topeasca ciocolata amestecati usor, pana cand ciocolata devine lichida. Cu o lingura puneti galazura de ciocolata peste fiecare ecler, dupa care introduceti-le la frigider cca. 1 ora.
Dupa ce s-a intarit ciocolata le puteti servi. Puneti eclerele in farfurie si le puteti servi ca atare sau daca doriti, peste vanilie, puteti sa adaugati frisca.
Preparare in imagini:
Succes la preparare si Pofta Buna!
maine am de gand sa ma delectez cu un profiterol si daca tot fac gogosile cred ca o sa ma arunc si la niste eclere! ca tot m-ai inspirat :).
ca in vremurile bune ,am invatat si eu sa fac mai noi si le ador ,bune dar se manca foarte repede
oameni buni…vreau o trompeta…ceva…un megafon…vreau sa tip in gura mare ca mi-au iesit eklerurile!!!Si asta datorita lui TAVI!!!!mereu am incercat sa fac acest aluat profiteroli dar de fiecare data dezastru..totul se ducea la cosul de gunoi.Dar azi am reusit si asta datorita lui TAVI pt.care ii multumesc.Toate retetele lui TAVI sunt asa frumos expuse si detaliate pina la cel mai mic amanunt…incat nu se exista asa ceva sa spui ca…nu mi-a iesit!!!e imposibil: Nu mai spun de papanasii lui TAVI au iesit bestial.multumesc TAVI si toate cele bune in continuare.
Apropo…am reusit de am gasit amidonul…problema era ca nici nu stiam cum si ce sa intreb la magazin…dar am pierdut o juma de ora la raionul DR.OTKER sa citesc in amanuntzit toate produsele.Se traduce in romana PUTEREA PORUMBULUI….a trebuit …ca mereu ma loveam in retete de amidon..si deseori il inlocuiam cu faina alba..dar nu tot timpul si la orice mergea aceasta inlocuire.
@elena – Multumesc si eu de vizita, ma bucur ca ai reusit sa faci eclere si papanasi, cai fost multumita de retetele mele. Toate cele bune si tie!
Tavi zi-mi ce sa caut ca sa gasesc amidonul……ce produs sa caut de la doctor oetker?sau pot sa folosesc budinca de vanilie din comert?
@madalina – Gustin e amidonul de porumb de la Dr. Oetker. Cred ca poti folosi si budinca din comert sau tot felul de alte creme instant care se mai gasesc, daca nu vrei sa-ti prepari tu crema de vanilie acasa.
au iesit f bune .victorie prima prajitura de pe net care imi iasa.sunt tare fericita.felicitari
@ana – Pai felicitari tie si sa va fie de bine dupa eclere! 🙂
Tavi,revin cu o intrebare ,in cazul eclerelor ungem si tapetam cu faina tava ?
@mikaela – Eu am o tava din teflon si nu am facut-o, asa cum se vede si din foto de altfel. Daca nu ai o tava din teflon, unge si tapeteaza un pic tava pe care o folosesti sau, si mai bine, pune hartie de copt.
Poate te mai uiti pe aici si-mi dai un sfat.din cantitatile tale ies doua tavi.trebuie sa le coc pe rand,odata nu merg…..si 180 cu ventilatie sau caldura sus jos?
La 180 nu se ard?se pun mai sus sau mai jos ca rezistenta e sus….
@madalina – Pai n-am la ce sa ma uit :). 1). Daca tava nu-ti permite sa le coci pe toate odata… le coci pe rand. 2). 180 si punct. La vremea cand am postat aceasta reteta foloseam cuptor pe gaze (un Indesit cu reglare de temperatura si termostat la cuptor). 180, tava de teflon, asezata la mijloc. „Rezistenta” nu era niciunde, nici sus, nici jos :). P.S Daca ar fi sa le fac la cuptorul electric, temeperatura ar fi tot 180, functia sus-jos, tot 25 de minute. Oricum, in momentul in care gogosile devin usor aurii la suprafata, treci de pe functia sus-jos doar pe ventilatie, treci temperatura pe zero (ramane doar caldura reziduala), nu deschizi usa cuptorului si astepti sa se racoreasca 15-20 minute (sa nu mai fie fierbinti).