Prajitura americana cu branza – American Cheesecake


Prajitura americana cu branza – American Cheesecake

American Cheesecake, prajitura americana cu branza, este o reteta cunoscuta in toata lumea. Foarte usor de preparat si cu o savoare deosebita, se poate constitui in desertul ideal, mai cu seama atunci cand va grabiti si nu aveti prea mult timp sa pregatiti ceva mai complicat.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 300 g biscuiti cu unt; 120 g unt topit; 600 g crema de branza; 500 g branza de vaci dietetica; 400 g smantana; 300 g zahar; 1 lingura esenta de vanilie; 6 oua; zahar pudra pentru presarat pe deasupra la sfarsit.

Preparare American Cheesecake: Puneti biscuitii intr-un vas mare si sfaramati-i cu mana pana obtineti un fel de pesmet cu o granulatie mai mare. Adaugati untul topit si amestecati bine pana se incorporeaza bine untul in compozitie.

Turnati apoi biscuitii intr-o forma de tort si presati-i bine, pana simtiti ca aveti un blat tare si uniform. Introduceti forma de tort la frigider si lasati-o in frigider 10 minute.
Intre timp preincalziti cuptorul la 150 de grade si incepeti prepararea cremei de branza.

Intr-un castron mare puneti crema de branza si branza dietetica, adaugati zaharul, esenta de vanilie si amestecati bine pana cand omogenizati toate ingredientele. Dupa ce ati obtinut o crema omogena incepeti sa adaugati ouale, unul cate unul, pe rand. Nu adaugati urmatorul ou pana cand nu ati integrat bine in compozitie oul adaugat anterior.
Dupa ce ati adaugat toate ouale, adaugati si smantana si amestecati pana obtineti o crema omogena.

Odata ce ati terminat de pregatit crema si au trecut minim 10 minute, scoateti forma de tort de la frigider si turnati crema de branza in forma.
Dupa ce ati turnat toata crema de branza introduceti prajitura in cuptorul preincalzit la 150 de grade si lasati-o in cuptor 1 ora si 30 de minute. Dupa ce s-a copt, scoateti-o din cuptor si lasati-o sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, introduceti prajitura in frigider si lasati-o la rece minim 4 ore.

Dupa ce au trecut cele 4 ore, scoateti-o din frigider si indepartati inelul formei de tort (ajutati-va de un cutit daca s-a lipit de margini). Dupa ce ati scos inelul formei de tort, presarati zahar pudra pe deasupra si mutati prajitura pe un platou. Portionati prajitura si o puteti servi.


Preparare in imagini:


Succes la preparare si Pofta Buna!

39 păreri.

  1. Emilia spune:

    Eu cam ocolesc sa ma apuc de bucatarit, nu de alta dar sunt cam antitalent :). Insa chestia asta arata atat de bine si pare atat de simplu de facut incat parca m-ar tenta.

  2. Tavi spune:

    @Emilia – Eee, lasa ca nu e dracul atat de negru :). In bucatarie mai faci si greseli, dar nu trebuie sa crezi ca esti antitalent. Succes!

  3. ela spune:

    pot sa ii spun eu Emiliei ca este un deliciu?ca e simplu de facut?eu am facut si este super…..

  4. lidia spune:

    vazut aici, placut, incercat :)! foarte buna, mai ales rece.

  5. Tavi spune:

    @lidia – Ma bucur ca ti-a placut. Pai cum altfel decat rece :)?

  6. Cristi spune:

    Foarte buna mi-a iesit, desi am pus doar un fel de branza, branza dulce de la Brenac, nu gasesc prin Tulcea crema de branza.

  7. Gabriela spune:

    As avea de adaugat ca dat fiind faptul ca lucrez in domeniul gastronomic, trebuie sa va spun ca reteta originala de cheesecake nu contine smantana in compozitie ci deasupra dupa coacere ia locul zaharului pudra din reteta doamnei, dupa care se da la cuptor inca 20 min! Orice reteta modificata, chiar si cu un singur condiment sau mod de preparare , nu mai este reteta propriuzisa, deci doamnelor si domnilor reteta trebuie redpectata 100% inclusiv gramajele pt ca altfel nu mai gatiti ceea ce v-ati propus! Sper sa incerce cineva sa respecte 100% sa vada ca maestrii astia care tot inventeaza ei retete nu pun degeaba gramaje si ingrediente acolo ca s a se afle si ei in treaba! Va pup fetelor sper sa intelegeti ce am vrut sa spun! Spor la gatit…

  8. Tavi spune:

    @Gabriela – Incep prin a preciza ca nu lucrez in domeniu si, mai ales!, nu sunt o doamna 😀 (sunt cat se poate de… domn). In al doilea rand, poti posta pe site-ul restaurantului tau, din Romania :), reteta „originala” de Cheseecake, adica aceea in care smantana ar prelua locul si rostul zaharului pudra!
    Nu am pretentia ca ar fi reteta autentica/traditionala de Cheesecake pe care o preparau primii colonisti 🙂 (sau eventual indienii apasi) – cu toate ca mi-a fost transmisa de sotia unui amic din SUA – dar este varianta pe care am preparat-o eu si care mi-a placut cum a iesit.
    Acum serios vorbind, daca domeniul gastronomic a evoluat, aducand tot timpul ingrediente noi in atentie, moduri diferite de preparare, se datoreaza probabil unora care nu au dorit sa respecte intocmai retetele maestrilor. Ceea ce nu ar trebui totusi sa te opreasca pe tine sa pui smantana pe Cheesecake in loc de zahar pudra, de exemplu, fara a avea grija ca cineva te va critica.
    Eu sunt de parere ca gusturile nu se discuta si ca intotdeauna trebuie sa ai o minte deschisa – si asta nu doar in domeniul gastronomic :D!
    Spor la gatit asemenea!

  9. Lu spune:

    Excelenta reteta!!! Imi pare foarte bine ca am dat peste site-ul tau – a fost cea mai explicita reteta pe care am gasit-o pana acum… si am cautat :)…

    Sotului meu ii place foarte tare – el era mare fan de cheesecake si acum este foarte fericit ca un greieras cu burtica in sus.

    O sa mai incerc si alte retete postate de tine aici.

    Spor la gatit!!!

  10. Tavi spune:

    @Lu – Mie imi pare cu atat mai bine ca mi-ai descoperit blogul si ca te-ai gandit sa incerci si alte retete pe care le gatesc in bucataria mea :). Spor si tie!

  11. So spune:

    Am facut reteta initial intocmai – si a iesit foarte bine !! – ulterior am mai „brodat” si eu dupa gusturile casei – am redus din zahar, am folosit biscuiti digestivi, am pus „la greu” vanilie, ma gandesc sa pun zeama de lamaie data viitoare etc – si vreau sa ii asigur pe cei care doresc sa incerce aceasta reteta ca este intr-adevar una REUSITA, usoara – mie nu-mi place sa gatesc – si delicioasa. Felicitari si multumesc pt reteta, Tavi !

  12. Tavi spune:

    @So – Ma bucur ca reteta initiala ti-a reusit intocmai, dar felicitari si pentru „broderia” personala :).

  13. Alexxa spune:

    de unde iau crema de branza va rog?

  14. Tavi spune:

    @Alexxa – In orice supermarket gasesti variantele straine (de ex Mascarpone). Eu cumpar o extraordinar de buna crema de branza, care se vinde la kilogram, de la un magazin Angst aflat in zona unde locuiesc.

  15. Alexxa spune:

    merci frumos, pot sa intreb in ce zona este magazinul?

  16. Tavi spune:

    @Alexxa – Angst-ul de pe Titulescu. Crema de branza respectiva o gasesti sub denumirea de „Branza super cremoasa”, se vinde vrac, la raionul de branzeturi.

  17. Alexxa spune:

    oh, merci frumos:)

  18. adriana spune:

    deci..:) vreau sa spa spun ca am mega cautat reteta simpla de cheesecake, dar nu am avut tupeu sa o fac, pana sa gasesc reteta ta Tavi!
    Azi a fost ziua cea mare, am facut cheese cake dupa reteta ta (nu am avut cantit necesara de crema de br..si am compensat cu br normala) dar vreau sa zic ca a iesit brici! abia s-a racit putin si am si mancat 2 felii! nu sunt o maestra in gatit si nici nu ma omor dupa praji, dar praji asta e iesit suuuper!!!!

  19. Tavi spune:

    @adriana – Ma bucur ca iti place, pofta mare!

  20. Veronica spune:

    Buna,
    Vreau sa spun ca reteta este pur si simplu geniala!!! Am incercat-o, am mancat-o (aproape toata numai eu :D) si vreau sa o mai fac si pt sarbatorile de Paste!
    Multumesc mult de tot pentru reteta!

  21. Tavi spune:

    @Veronica – 🙂 Este cea mai simpla si delicioasa reteta de Cheesecake, pe care de Paste o poti „da”, asa cum face multa lume, drept „Pasca fara aluat”, LOOL!

  22. Ioana spune:

    Hai mai Tavi ca asta n-are cum a fi Pasca!!! Nicicum Pasca fara aluat nu exista la romani!

  23. Tavi spune:

    @Ioana – De acord cu tine! 🙂

  24. Ioana spune:

    Delicioasa!! Am incercat-o ieri. Mi-am facut-o cadou de ziua mea.
    Felicitari pentru blog!

  25. Tavi spune:

    @Ioana – Multumesc si la multi ani pentru ieri! 🙂

  26. Elena spune:

    Buna Tavi, multumesc pentru pontul cu crema de branza de la Angst. ieri am facut praji conform retetei tale, am pus si niste gem de afine, doar un pic asa cat sa fac un desen, fite, fite. Eu sunt intr-un proces de reproducere a placintei cu branza de la Spring, cu dunga aia de gem m-am lamurit, dar sigur mai e ceva in compozitie si nu-mi dau seama ce – sa fie gris ? sa fie un plic cu praf de vanilie de la dr oetker ? (crem Ole) te rog daca ai vreo idee stralucita zi-mi. sau daca stii pe cineva care sa fi lucrat la Spring si e dispus sa divulge secretul cheesecake-ului e si mai bine 🙂 cu multumiri,

  27. Tavi spune:

    @Elena – 🙂 Uite ca la Spring chiar nu am mancat vreodata (si nici nu cunosc pe cineva care sa lucreze acolo), asa incat nu-mi pot da cu parerea pe subiect.
    Ma bucur ca ti-a placut crema de branza de la Angst, eu doar pe aceea o folosesc cand fac cheesecake. Cat despre ornat…. m-ati innebunit :D… de la dulceturi, siropuri de fructe, crema de ciocolata, chiar fructe proaspete… sunt o droaie de variante de ornat, variatiuni pe aceeasi tema – cheesecake. Important e insa mai intai sa ai cheesecake-ul, ca sa ai ce orna :).

  28. Ami spune:

    „mai cu seama atunci cand va grabiti si nu aveti prea mult timp sa pregatiti ceva mai complicat”
    ………………………..
    „lasati-o in cuptor 1 ora si 30 de minute” „si lasati-o la rece minim 4 ore.” Super tare !

  29. Tavi spune:

    @Ami – Draga mea, 1 ora si 30 de minute cat sta la cuptor nu trebuie sa sufli in foc :D, iti poti face linistita alte treburi – adica daca ai treburi urgente si te grabesti undeva prajitura nu te retine langa ea LOL. La fel si in timpul celor 4 ore cat sta la frigider, nu trebuie sa-i faci vant cu evantaiul. Cum pregatirea prajiturii dureaza cam 20 de minute, inainte de a fi introdusa la cuptor, inteleg ca partea complicata, care ti se pare ca ti-ar lua enorm de mult timp ar fi… zdrobirea biscuitilor :D. Super tare!

  30. gabi spune:

    Buna Adi! O intrebare: cata vreme sta la cuptor – 1 ora si 30 min – pastrezi temperatura constanta: 150 grade?

  31. Tavi spune:

    @gabi – Tavi 🙂 ma numesc – sau Octavian, cum preferi sa-mi spui. Da, cat sta la cuptor, 1 ora si 30 de minute, sta la o temperatura constanta de 150 grade. Pe care n-o pastrez eu insa, ci aragazul care are termostat pentru cuptor. Si nu, nu este aragaz/cuptor electric :), specific in plus fiindca am mai fost intrebat.

  32. alex spune:

    Salut! prajitura arata incredibil, sunt convinsa ca este si la fel de gustoasa cum arata. O sa vreau sa o prepar si eu, am o nelamurire insa… ce fel de crema de branza trebuie sa cumpar? sincer, singura pe care o mananc este cea gen almette sau alta firma si sunt sigura ca nu asta se foloseste la prajitura… totusi am nevoie de 600 de grame..

  33. alex spune:

    bun… m-am grabit, nu citisem celelalte comentarii.. avand in vedere ca sunt din alt oras si nu pot sa gasesc magazinul respectiv, presupun ca mascarpone e ok..:)

  34. Tavi spune:

    @alex – Da, mascarpone e ok. Pofta mare la cheesecake!

  35. alexandra spune:

    E super buna reteta asta a ta. E a doua oara cand o fac si iese perfect. E si extrem de fresh.Multumim mult pentru idee.

  36. Tavi spune:

    @alexandra – Nu ai pentru ce, ma bucur ca ti-a placut.

  37. tereza spune:

    mult mai bun decàt mascarpone, pt aceastà pràjiturà e brànza tip ” PHILADELPHIA” sau crema de branzà de uns pe pàine.

  38. Mada spune:

    Buna

    As vrea sa incerc si eu reteta.
    Cati cm. are forma de tort va rog?

    Multumesc anticipat pt. raspuns
    si
    spor la bucatarit!

  39. Tavi spune:

    @Mada – Este o forma cu diametrul de 23 cm. Spor si tie!

Spune-ţi părerea