Mic dejun traditional irlandez

Ieri v-am postat reteta de Potato Cakes in contextul in care va povesteam ca am avut timp si dispozitie pentru a-mi pregati un mic dejun traditional irlandez.
Recunosc ca am fost impresionat de combinatii, dar mai ales de cantitate! La prima vedere o sa vi se para de-a dreptul dezmat, too much comparativ cu lapte, musli, suc de portocale samd. Dar… daca ne gandim la zicala ce ne sfatuieste sa luam micul dejun singuri, pranzul cu prietenii si cina cu dusmanii :), ei bine parca totul capata un sens.
Asadar acest mic dejun de-a dreptul regal m-a ajutat sa trec de o zi foarte grea, mi-a oferit energia necesara pentru a sari doar cu niste fructe peste un pranz de care nu am avut vreme, in timp ce la cina chiar nu am simtit nevoia sa mananc altceva decat o salata de ton.
Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 4 felii de bacon; 125 g unt; 4 rosii Cherry; 2 oua; 100 g carnati; 1/2 lingurita faina de mustar; sare si piper dupa gust; 4 ciuperci Champignon; se poate servi cu Potato cakes (daca serviti cu potato cakes preparati-le mai intai pe acestea, preparare potato cakes).
Preparare mic dejun irlandez: Intr-o tigaie puneti untul sa se incinga la foc mediu. Cand s-a incins untul adaugati baconul si lasati-l sa se rumeneasca pe ambele parti. Adaugati peste bacon faina de mustar si condimentati cu un praf de piper. Dupa ce s-a rumenit baconul, scoateti-l intr-un bol si acoperiti-l cu o farfurie pentru a se pastra cald.
Adaugati in tigaie carnatii si prajiti-i bine pe ambele parti dupa care adaugati-i in bol, langa bacon. Puneti si ciupercile in tigaie (mai adaugati putin unt daca este necesar) si rumeniti-le pe ambele parti pana capata o culoare maro-aurie. Dupa ce s-au rumenit, scoateti-le si puneti-le peste baconul si carnatii din bol. In final, adaugati si rosiile in tigaie, taiate pe jumatate, si rumeniti-le 1 minut pe fiecare parte. Scoateti-le si adaugati-le in bol, alaturi de celelalte ingrediente prajite anterior.
Luati o tigaie curata, adaugati 2 linguri de ulei si puneti ouale sa se prajeasca. Condimentati cu sare dupa gust si lasati-le sa se rumeneasca, mai moi sau mai tari dupa preferinta.
Dupa ce ati prajit ouale, scoateti-le pe o farfurie si incepeti sa aranjati pe farfurie si restul ingredientelor. Condimentati cu piper, presarati patrunjel verde tocat pe deasupra, dupa care se poate servi cu Potato cakes (preparare potato cakes).
Preparare in imagini:
Succes la preparare si Pofta Buna!
Extraordinar mic dejun!!Delicios si variat.MERCI mult pentru reteta.
@Cameleonic – Cu placere si pofta buna!
as avea ceva de comentat; intr-adevar micul dejun e foarte consistent dar irlandezii folosesc carnati proaspeti si neafumati, baconul il fac pe gril ca si rosia dealtfel care e in prealabil fiarta si taiata in jumatate…si ca sa fie complet tb sa contina si 2-3 lg de fasole – si micul dejun irlandez este gata:))
@ela – De fapt, irlandezii prefera un anume tip de carnati, blood sausages, un soi de sangerete de-al nostru :). Cat despre bacon, este fie prajit in tigaie, fie pe grill. Fiecaruia cum ii pica mai bine.