Irish Apple Cake


Irish Apple Cake

Irish apple cake este o placinta irlandeza cu mere, delicioasa si usor de preparat.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

– pentru aluat: 450 g cartofi; 150 g faina; 25 g unt topit (pentru aluat).
– pentru umplutura: 2 mere mari sau 3 mere mici; 50 g unt; 50 g zahar pudra; zeama de lamaie (optional).

Preparare Irish apple cake: Curatati cartofii, taiati-i cuburi si puneti-i la fiert. Din momentul in care a inceput apa sa fiarba lasati-i 15 minute. Dupa ce i-ati fiert puneti-i la scurs intr-o strecuratoare si lasati-i sa se racoreasca 10 minute.

Dupa ce s-au racorit cartofii, condimentati-i cu un praf de sare si turnati deasupra untul topit. Zdrobiti cartofii si amestecati pana se omogenizeaza. Incepeti sa presarati faina peste cartofi, amestecand cu o paleta.

Cand aluatul incepe sa se lege, puneti aluatul pe masa de lucru si continuati sa amestecati, adaugand faina pana obtineti un aluat elastic, care sa poata fi intins.
Dupa ce ati terminat de facut aluatul, presarati faina din abundenta pe masa de lucru (pentru a nu se lipi aluatul de masa si ca sa-l puteti desprinde usor) si intindeti o foaie rotunda de 1/2 de cm grosime (presarati faina si pe foaie ca sa nu se lipeasca de intinzator). Dupa ce ati intins foaia, taiati-o in patru.

Curatati si taiati merele felii subtiri. Asezati merele pe doua dintre triunghiurile rezultate prin taierea aluatului, lasand un spatiu liber doar pe latura unde trebuie sa lipiti foaia (si stropiti merele cu zeama de lamaie, optional).
Dupa ce ati terminat de pus merele, ridicati cu grija, cu ajutorul unei palete, celelalte doua foi si suprapuneti-le peste foile pe care ati asezat merele. Lipiti foile, prin apasare, doar intr-o parte, acolo unde ati lasat spatiu liber, si puneti placintele in tava (eu am folosit o tava din teflon de care nu se lipeste aluatul; daca nu aveti tava de teflon presarati putina faina in tava).

Bagati tava in cuptorul incins in prealabil la 200 de grade si lasati la cuptor placinta timp de 25 de minute. Dupa 25 de minute scoateti tava din cuptor, ridicati foaia de deasupra si adaugati untul taiat cuburi mici peste mere. Presarati apoi zahar pudra din belsug si acoperiti din nou cu foaia de aluat. Introduceti din nou tava in cuptor inca 5 minute sau pana cand placinta capata o culoare aurie la suprafata. Dupa ce s-a rumenit la suprafata, scoateti tava din cuptor si mutati-le pe un platou inainte sa se raceasca. Cand s-a racit presarati-o cu zahar pudra si o puteti servi.


Preparare in imagini:


Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea