Friptura de miel


Friptura de miel

A venit si randul sa punem pe masa o friptura de miel, dupa ciorba de miel, drob si pasca. Am sa postez o reteta de friptura impanata cu slanina afumata si usturoi, usor de preparat si deosebit de gustoasa.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 pulpe de miel (pulpele din spate); 500 g cartofi de marime medie; 1 capatana de usturoi; 50 g slanina afumata; 250 ml vin rosu, sec; 2 linguri de ulei vegetal; 4 crengute de cimbru, curatate; 1 lingurita de sare; 1/2 lingurita de piper, macinat; 1 morcov; 3-4 rosii de marime medie.

Pregatire ingrediente: Taiati slanina felii subtiri. Jumatate din usturoi (curatat) taiati-l in 4 pe lungime, iar cealalta jumatate zdrobiti-o. Taiati rosiile in 4 si morcovii taiati-i rondele, de cca. 1/2 de cm grosime. Taiati cartofii in 4, curatati cimbrul, pregatiti-va sarea, piperul, vinul si uleiul, si aveti toate ingredientele la indemana.

Preparare friptura de miel: Spalati pulpele de miel, stergeti-le de apa cu un prosop de hartie, dupa care, cu un cutit, faceti incizii adanci pe ambele parti ale pulpei. Introduceti cate o felie de usturoi si de slanina in fiecare taietura. Dupa ce ati terminat de impanat pulpele de miel, puneti-le intr-o tava si preparati crema de usturoi.

Puneti peste cele 2 linguri de ulei, sarea si piperul. Adaugati cimbrul, usturoiul zdrobit si amestecati bine pana obtineti o compozitie omogena si s-au integrat uniform in compozitie toate ingredientele.

Puneti cu lingurita pasta de usturoi pe pulpe, dupa care frecati bine pulpele, cu aceasta pasta, pe ambele parti. Dupa ce ati adaugat toata pasta de usturoi pe pulpe, adaugati putin ulei vegetal in tava si puneti cartofii in tava. Adaugati apoi morcovul si condimentati cu sare si piper legumele (cartofii si morcovul).

Introduceti tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasati-o in cuptor timp de 20 de minute. Dupa 20 de minute scoateti tava din cuptor, intoarceti pulpele si adaugati vinul. Introduceti din nou tava in cuptor si lasati-o inca 30 de minute, tot la 180 de grade.
Dupa ce s-au epuizat cele 30 de minute, scoateti tava din cuptor si intoarceti din nou pulpele. Adaugati rosiile si introduceti din nou tava in cuptor timp de 30 de minute.
Dupa ce a stat inca 30 de minute in cuptor scoateti tava intoarceti pulpele, mariti temperatura cuptorului la 200 de grade si introduceti din nou tava in cuptor pentru inca 30 de minute. Dupa ce au trecut si aceste 30 de minute scoateti tava pentru ultima oara, intoarceti pulpele si mai lasati-o la cuptor inca 30 de minute. Dupa ce a stat aceste ultime 30 de minute, stingeti focul si friptura de miel este gata.

Scoateti tava din cuptor, puneti pulpele si legumele pe un platou, feliati friptura si se poate servi cu salata verde.


Preparare in imagini:


Succes la preparare si Pofta Buna!

3 păreri.

  1. radu spune:

    bun, bun, bun, de trei ori bun :D. rumena si frumoasa, exact cum trebuie sa fie o pulpa de miel la cuptor. e singurul mod in care mananc carnea de miel, friptura adica… mi-ai facut mare pofta!!!

  2. Tavi spune:

    @radu – Pai atunci neaparat trebuie s-o faci de Paste :).

  3. chriss spune:

    deliciossa

Spune-ţi părerea