Salata de fructe cu lichior de portocale


Salata de fructe cu lichior de portocale

Azi am preparat o salata de fructe cu lichior de portocale, o bomba de vitamine, care se poate consuma atat dimineata cat si seara. Ingredientele sunt calculate pentru 6 portii dar, daca nu aveti invitati, puteti reduce la jumatate toate cantitatile.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 cutie compot de mandarine; 4 portocale; 1 grapefruit rosu; 1 pepene galben; 150 g struguri albi; 150 g struguri negri; 100 g zahar pudra; 50 ml lichior portocale (eu am folosit  Cointreau).

Preparare salata de fructe: Puneti mandarinele la scurs si pastrati sucul din conserva. Spalati strugurii si lasati-i la scurs. Curatati de coaja pepenele galben, scoateti samburii si taiati-l cuburi mici. Curatati de coaja portocalele si desprindeti feliile. Curatati de coaja grapefruit-ul si curatati feliile de pielita. In acest moment, aveti toate ingredientele pregatite pentru preparare.

Intr-un castron mare, puneti toate fructele si amestecati.
Puneti sucul de la compotul de mandarine intr-un bol, adaugati zaharul pudra si lichiorul, si amestecati pana se dizolva zaharul.
Turnati siropul peste fructe si lasati sa se marineze fructele, in frigider, timp de 30 de minute. Dupa 30 de minute, salata de fructe este gata pentru a fi consumata.

Puneti salata in boluri si o puteti servi.


Preparare in imagini:


Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea