Supa de mere


Supa de mere

Astazi am gatit supa de mere cu boia de ardei si sunculita afumata, o supa mai speciala, originara din Ungaria. Nu stiu daca ati incercat vreodata, intr-o supa, combinatia de mere cu sunculita dar va asigur ca este delicioasa.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 250 g mere; 1 ardei gras rosu; 1 ardei gras verde; 100 g castravete verde; 1 ceapa; 2 graunte de usturoi; 50 g sunculita afumata, impanata; 20 ml ulei; 600 ml supa de legume; 1 lingura boia de ardei, dulce; smantana pentru servit la final; 1-2 fire ceapa verde pentru servit la final; sare si piper dupa gust.

Pregatire ingrediente: Spalati ardeiul gras, curatati-l de samburi si tocati-l cuburi. Curatati castravetele, scoateti samburii cu o lingurita si tocati-l cuburi. Tocati ceapa, curatati merele, scoateti samburii si tocati-le cuburi. Tocati cuburi mici sunculita afumata. Tocati ceapa verde si in acest moment aveti toate ingredientele pregatite pentru preparare.

Preparare supa de mere: Turnati uleiul in tigaie si adaugati sunculita sa se rumeneasca 1 minut, la foc mediu. Dupa ce ati rumenit sunculita, adaugati ceapa si usturoiul si caliti-le pana ceapa devine aurie. Adaugati apoi ardeiul gras, castravetii, merele, amestecati si lasati-le sa se caleasca timp de 5 minute.
Dupa ce s-au calit, adaugati boiaua de ardei dulce, amestecati pentru a se integra omogen boiaua in compozitie. Turnati apoi supa de legume, amestecati, dupa care adaugati totul intr-o oala.

Lasati sa fiarba 20 de minute. Dupa ce a fiert timp de 20 de minute, condimentati cu sare si piper, dupa gust (eu am pus 1/2 de lingurita de sare si 1 lingurita de piper macinat).
Mai dati intr-un fiert si stingeti focul. Lasati sa se racoreasca 10 minute, dupa care puneti supa in farfurii, adaugati o lingura de smantana, presarati ceapa verde tocata pe deasupra, dupa care o puteti servi cu paine de casa sau crutoane.


Preparare in imagini:


Succes la preparare si Pofta Mare!

4 păreri.

  1. Mariana spune:

    Supa asta cu legume???
    Uf!
    In rest:felicitari pentru blog!

  2. Tavi spune:

    @Mariana – Da, cu legume. Si cu bacon. Si cu usturoi. Si cu smantana :D. Si, mai ales, cu boia de ardei, fiindca asa am mancat-o acasa la verisoara de etnie maghiara a sotiei mele. Initial, cand am auzit, am crezut ca ma serveste cu vreun compot, insa cand am vazut ce pune in ea am decis s-o gust. Si nu mi-a parut rau.
    Mersi pentru felicitari.

  3. cris a spune:

    Reteta asta e f tare ! o s-o incercam
    multumim !

  4. Tavi spune:

    @ cris a – Cristiana, multumesc de vizita. Va mai asteptam si pe la noi, ca doar nu stam departe :).

Spune-ţi părerea