Somon cu sos dulce de mustar

Astazi avem in meniu somon cu sos dulce de mustar, combinatia dintre miere si mustar pe care o veti regasi in reteta urmand a da echilibru si savoare sosului. Cat despre somon, aceste este un peste relativ sarac in calorii si in grasimi saturate, dar bogat in proteine si, in special, in acizi grasi omega 3. Prin urmare, consumul constant de somon reprezinta un beneficiu de necontestat pentru organism. Iata cateva motive pentru a prepara aceasta reteta, pe langa faptul ca este usor de pregatit, necesitand sub 15 minute ca timp de preparare si avand doar cca 350 calorii/portie.
Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 fileuri de somon (150 g portia); 2 linguri de ulei vegetal; 2 linguri de patrunjel; 2 linguri de marar; 2 fire de ceapa verde; un praf de sare si piper.
Pentru sos aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 linguri de mustar Dijon; 1 lingurita de mustar cu boabe intregi; 4 linguri de miere de salcam; 1 lingura cu sos de soia; 1 lingurita de piper negru, macinat; 1 lingura cu ulei de masline.
Preparare somon cu sos dulce de mustar: Curatati mararul si patrunjelul. Taiati ceapa verde bucati de 5 cm lungime.
Puneti mustarul de Dijon intr-un bol, adaugati mustarul cu boabe intregi, sosul de soia, mierea, piperul macinat, uleiul de masline, dupa care amestecati bine pana se integreaza in compozitie toate ingredientele si obtineti un sos omogen. In acest moment, aveti toate ingredientele gata pentru prepararea somonului.
Condimentati somonul cu sare si piper pe ambele parti. Puneti intr-o tigaie (cu maner metalic, pentru a o putea introduce in cuptor) uleiul vegetal si lasati-l sa se incinga la foc mediu.
Adaugati bucatile de somon in tigaie si rumeniti-le 1 minut pe fiecare parte. Dupa ce le-ati rumenit cate 1 minut pe fiecare parte, introduceti tigaia in cuptorul preincalzit la 150 de grade si lasati in cuptor 10 minute.
Dupa ce s-au scurs cele 10 minute, scoateti tigaia din cuptor si mai lasati somonul 1 minut in tigaie. Puneti apoi sos in farfurie, adaugati fileul de somon peste sos, turnati peste somon sos din belsug, dupa care presarati verdeturi deasupra (patrunjel, marar, ceapa). Se poate servi cu garnitura de cartofi natur sau orez.
Preparare in imagini:
Succes la preparare si Pofta Buna!
Unde-i peste hop si eu…………si mai ales somon.
O zi buna!
Somon cu sos dulce, felul meu preferat. P.S. daca in loc de mustar Dijon folositi orice alt tip de mustar cu miere o sa iasa la fel de bun sau chiar mai bun putin…
Posibil sa ai dreptate, nu am incercat. Eu am preferat sa pun miere separat si sa mai „tai” din gustul dulce, doar un pic, ajutandu-ma de mustarul Dijon.
bun…… Tavi te astept in gradina mea,am gladiole si trandafiri….
@ela – Imi iau farfuria si vin sa servim masa la tine in gradina :).
mi-ar placea sa luam masa in gradina….cred ca am sta la povesti mai mult decat am manca….avem destule lucruri in comun….de cand tot spun ca beau macar o cafea pe terasa mea….dar inca e in lucru curtea si gradina
@ela – Flori, muzica, gastronomie… caini :), ca am inteles ca ai si iti plac. Probabil ca ar mai fi si alte lucruri in comun, precum statul cu nasul in hartoage LOOOL!
delicios, am servit un pranz pe cinste si mi-am impresionat musafirii cu aceasta reteta. am pus ochii si pe somonul teriyaki, asa ca o sa ne mai auzim :)…
@viorica – Multumesc :), o saptamana buna!