Fructe de mare cu Tagliatelle


Fructe de mare cu Tagliatelle

Astazi am preparat o reteta italiana de fructe de mare cu tagliatelle, o reteta delicioasa, usor si rapid de preparat. Se consuma calda si va recomand sa o serviti alaturi de un pahar cu vin alb sec, musai rece. Ingredientele sunt calculate pentru 4 persoane.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 fructe de mare (eu am luat mix de fructe de mare congelate, care continea: caracatita, surimi, scoici, creveti, calamar); 3 linguri de ulei de masline pentru prajit; 1 legatura de patrunjel verde; 200 ml vin alb sec; 200 ml smantana pentru gatit; 150 g tagliatelle; sare si piper dupa gust.

Preparare fructe de mare cu tagliatelle: Puneti la fiert apa pentru tagliatelle cu o lingurita de sare si o lingura de ulei.

Tocati patrunjelul, dupa care adaugati uleiul de masline intr-o tigaie. Cand s-a incins uleiul adaugati fructele de mare (asa congelate cum sunt), condimentati-le cu un praf de sare si un praf de piper, si amestecati. Puneti un capac deasupra si lasati sa fiarba inabusit 1 minut. Dupa 1 minut amestecati din nou si mai lasati inca 1 minut sa fiarba, cu un capac deasupra.
Dupa scurgerea celor 2 minute adaugati vinul si lasati sa fiarba 3 minute.

Dupa ce au fiert fructele de mare 3 minute in vin, turnati smantana si adaugati trei sferturi din patrunjelul tocat, mai condimentati cu un praf de sare si un praf de piper (dupa gust) si lasati sa fiarba 3 minute.

In acelasi timp puneti si tagliatellele la fiert, fiindca deja apa a inceput sa fiarba la ele, si lasati-le sa fiarba 5 minute.

Stingeti focul la fructele de mare, dupa ce au trecut cele 3 minute, si puneti un capac deasupra.

Dupa ce au fiert pastele 5 minute, scurgeti-le si adaugati-le peste fructele de mare, in tigaie. Amestecati, puneti un capac deasupra si mai lasati-le 1 minut (pentru ca pastele sa absoarba aromele preparatului). Dupa ce a trecut 1 minut puneti in farfurii, presarati patrunjel verde tocat deasupra si se poate servi alaturi de un pahar cu vin alb, sec si neaparat rece.


Preparare in imagini:


Succes la preparare si Pofta Buna!

6 păreri.

  1. mariana scarlat spune:

    vreau sa vd daca pot sa comentez.

  2. mariana scarlat spune:

    Interesanta reteta. Dupa gustul meu, le-as prefera un pic mai fierte.

  3. Sylvia spune:

    Excelent arata ! Imi place f mult si eu fac reteta asta aici am mancat o adaptare la reteta aceasta cu o o lingura de telina facuta piure cu belnderul si un catel de usturoi zdobit …este o combinatie de arome care merge f bine cu fructele de mare. Sunt execelente fructele de mare, ai preparat reteta excelent si eu le las sa fiarba putin ca altfel le distrugi aroma.

  4. Tavi spune:

    @Sylvia – Suna interesant si varianta cu telina. Cat despre lasat la fiert… mie mi s-a parut ca le-am lasat suficient sa fiarba 8 minute (2 inabusit, 3 cu vinul si alte 3 impreuna cu smantana si patrunjelul). Unii ar putea spune ca e chiar prea mult :D.

  5. Sylvia spune:

    Da, timpul e prea mare pentru scoici, problema cu fructele de mare luate in mix este ca trebuie sa le acorzi un timp mai mare ca sa se faca toate dar nu are nimic daca fierb putin mai mult scoicile care au fost congelate. Eu cand am ocazia le iau separat si le combin dupa timpul de preparare al fiecaruia daca nu …le las putin mai mult .Reteta facuta de tine este excelenta nu m-as da inapoi niciodata de la o portie ! 🙂 Chiar acum plec sa imi pregatesc o portie de scoici ca mi-ai facut pofta cu fructele de mare.

  6. Tavi spune:

    @Sylvia – Pai… „problema” e ca eu, in Buc, nu gasesc scoici proaspete (nu intotdeauna incat sa am incredere). Prin urmare ma orientez catre un mix congelat. La care – da! – timpul e prea mare pentru scoici, dar nu si pentru calamar (congelat). Asta potrivit gustului meu. Eu la „domnul calamar” ma raportez :D.

Spune-ţi părerea