Supa crema de fasole galbena

E prima oara in acest an cand gatesc supa de fasole galbena. De fapt, planurile initiale nu o includeau in meniu insa in piata era pe toate tarabele asa ca mi-a facut cu ochiul si m-a determinat sa ma „rasucesc”. In concluzie, am facut o supa crema de fasole galbena, precum si un alt preparat pe care chiar nu mai am stare sa-l postez azi. Dar o sa revin maine…
Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g fasole galbena; 2 tulpini de telina; 1 morcov; 2 cartofi medii; 1 ceapa; 1 fir de praz (doar partea alba); 1 dovlecel; 200 ml smantana; 4 cuburi de concentrat de supa de legume; 2 linguri de patrunjel verde, tocat; 1/2 lingurita de chimen macinat; sare si piper dupa gust.
Pregatire ingrediente: Taiati bucati mari, prazul, ceapa, morcovul si tulpinile de telina. Curatati de coaja dovlecelul, scoateti samburii si taiati-l cuburi. Taiati si cartofii cuburi, curatati fasolea, pregatiti-va smantana, chimenul si patrunjelul tocat, si aveti toate ingredientele gata pentru preparare.
Preparare supa crema de fasole galbena: Puneti la fiert, intr-o oala cu 3 litri de apa, dovleceii, tulpinile de telina, ceapa, prazul, morcovul, fasolea, cartofii si cuburile de concentrat. Cand a inceput apa sa fiarba, puneti un capac deasupra si lasati legumele sa fiarba timp de 20 de minute.
Dupa ce s-au scurs cele 20 de minute, condimentati cu sare si piper (dupa gust) si stingeti focul. Cu ajutorul unui polonic, puneti legume si supa intr-un blender si mixati pana obtineti o crema omogena. Rasturnati crema obtinuta intr-o oala si repetati operatiunea pana cand terminati de mixat toata compozitia din oala.
Adaugati apoi chimenul si amestecati pentru a se incorpora in compozitie. In final, turnati smantana, amestecati si supa crema de fasole galbena este gata.
Puneti in farfurie, presarati patrunjel verde pe deasupra si adaugati crutoane, dupa care o puteti servi calda sau rece.
Preparare in imagini:
Succes la preparare si Pofta Buna!
minunate sunt supele astea crema, de oricare ar fi, mai ales vara.
super, si nu pare deloc complicat. cred ca ma voi incumeta :).
Buna Tavi, bine te-am gasit.
Vai ce bunatate de supa ai facut!!! Trebuie sa o incerc si eu ca arata tare bine.
Imi place felkul tau de prezentare a retetelor, e destul sa ma uit la poze si aflu totul detaliat:)
Weekend minunat!!
@Biancas – Multumesc, weekend placut asemenea va doresc.
@oana – Ai dreptate! Si eu le prefer vara.
@cornel – Pai chiar nu e deloc complicat, n-ai de ce sa nu te incumeti :).
Excelenta reteta si prezentare ca intotdeauna !
Sylvia – Multumesc, excelente au fost si frigaruile pregatite de tine.
Merci Tavi este una din mancarurile mele preferate vara desi sincer prefer sa se fac pe gratar dar nu e mereu posibil. Spor in toate iti doresc.
am facut aceasta reteta cu fasole galbena la borcan si a fost foarte buna i-a placut sotului meu si parintilor mei care tocmai cand au venit pe la mine bagam supa in blender,numai fiului meu nu i-a placut pt ca este un mofturos si nu stiu ce sa ma mai fac cu el,cand nu ii place un fel de mancare gatesc aparte pt el
@Miruna – Cred ca majoritatea copiilor sunt mofturosi, Razvan nu e o exceptie LOL! Ma bucur ca v-a placut voua insa. O seara buna!
Foarte tare acest blog, cred cel mai tare site de retete. keep up the good work!
@khephri – Multumesc. Eu o sa continui sa mananc 🙂 si sa prezint ceea ce gatesc.