Pizza vegetariana


Pizza vegetariana

Astazi am trantit repede o pizza vegetariana dupa ce am pregatit o supa Minestrone (preparare supa Minestrone). Cum am preparat doar pentru doua persoane, mi-a ramas nefolosita cam o jumatate de punga de legume congelate. Ca sa scap totusi si de ele din congelator, am pus de un aluat de pizza si am aprins cuptorul.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 200 g legume congelate (amestec pentru Minestrone); 200 g mozzarella rasa; 150 g ciuperci taiate felii; 1 rosie taiata rondele; 4 graunte de usturoi, zdrobite; 50 de ml sos de pizza (preparare sos pizza) sau ketchup cu busuioc; 1 lingura cu ulei de masline; 1 lingurita condimente italienesti de pizza; sare si piper dupa gust; aluat de pizza crocant (preparare aluat de pizza crocant); 1 lingura de capere (optional).

Preparare pizza vegetariana: Puneti uleiul in tigaie si adaugati ciupercile sa se rumeneasca la foc iute. Condimentati cu un praf de sare si de piper, dupa care inabusiti ciupercile, amestecand din cand in cand, pana se evapora apa lasata (cca. 4-5 minute). Adaugati apoi usturoiul zdrobit, legumele congelate, condimentati din nou cu un praf de sare si de piper, dupa care inabusiti legumele, la foc iute, 3 minute, amestecand permanent. Stingeti focul si lasati-le deoparte sa se racoreasca.

Intindeti aluatul si puneti-l intr-o forma de pizza (eu am folosit o forma de 38 de cm in diametru). Turnati sosul peste foaie si intindeti-l uniform pe intreaga suprafata. Adaugati apoi legumele din tigaie si presarati deasupra condimentele italienesti de pizza. Adaugati caperele pe deasupra si mozzarella rasa. Imprastiati branza mozzarella cat mai uniform pe intreaga suprafata.
In final, ornati cu feliile de rosie si pizza este gata pentru a fi introdusa in cuptor.

Introduceti tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade si lasati sa stea in cuptor 20 de minute.

Dupa ce au trecut cele 20 de minute, scoateti tava din cuptor, lasati-o deoparte sa se racoreasca 5 minute, dupa care portionati pizza si o puteti servi.


Preparare in imagini:


Succes la preparare si Pofta Buna!

2 păreri.

  1. mada spune:

    arata super…se pare ca pot manca si eu o pizza pregatita acasa(fiind vegetariana)

  2. Tavi spune:

    @mada – Succes la preparare!

Spune-ţi părerea