Vacuta cu cartofi


Vacuta cu cartofi

Vacuta cu cartofi, iata o combinatie cat se poate de traditionala (chiar comuna ar spune unii), pe care multi dintre noi am gustat-o nu o data. Daca insa intr-o buna zi veti avea chef sa pregatiti o mancare de vacuta intr-un delicios sos dulce-acrisor si usor picant totodata, ati putea incerca varianta pe care v-o propun astazi.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 300 g carne de vita, batuta si taiata fasii subtiri; 500 g cartofi, fierti, taiati cuburi mici; 30 g ceapa verde, tocata marunt; 1/2 ardei gras, tocat cuburi mici; 2 linguri cu ulei de chili.
Pentru marinata aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 3 linguri sos Worcester; 1 lingura otet balsamic; 1 lingura zahar brun; 3 linguri cu ulei de arahide; 2 linguri sos de soia dulce; 3 lingurite de amidon de porumb; 125 ml apa; un praf de sare si de piper macinat.

Preparare vacuta cu cartofi: Puneti int-un bol carnea de vacuta taiata fasii subtiri, condimentati-o cu un praf de sare si de piper, dupa care presarati amidonul si amestecati.
Adaugati zaharul brun, uleiul, otetul balsamic, sosul de soia si sosul Worcester.
Turnati apoi apa si amestecati pana se dizolva zaharul.
Lasati apoi carnea la marinat 30 de minute.

Dupa ce au trecut cele 30 de minute, puneti wok-ul pe foc sa se incinga, dupa care turnati carnea in wok cu tot cu marinata. Amestecati permanent pana cand incepe sa fiarba. Cand a inceput sosul sa fiarba, adaugati ceapa tocata si ardeiul gras, si lasati sa mai fiarba 15 minute amestecand permanent.

Adaugati uleiul de chili si mai lasati sa fiarba 1 minut. In final, adaugati cartofii fierti, amestecati bine, lasati sa mai fiarba 1 minut si stingeti focul.

Puneti apoi in farfurie si se poate servi.


Preparare in imagini:


Succes la preparare si Pofta Buna!

7 păreri.

  1. pansy spune:

    nu e o mancare de vaca,simpla.e extrem de buna dupa ce vad eu aici.romanii nu dau importanta condimentelor prea tare.desi le au in curte.desi exista si experienta inversa.de exemplu schinduful,care e folosit in oltenia la tocaturi.de rezultat nu pot sa spun cat e de grozav.
    am sa fac mancarea asta in mod sigur si iti dau de veste.

  2. pansy spune:

    am uitata sa intreb de unde cumperi in romania ketcap manis

  3. Tavi spune:

    @pansy – Tot de-acolo de unde am mai zis, adica Piata Amzei, Ki-Life. Cu singura deosebire ca nu e Manis ci MeiAsia.

  4. maria elena spune:

    Foarte imbietoare portia de vacuta cu cartofi!

  5. Tavi spune:

    @maria elena – Asa este si, ca atare, a fost servita cu maxima pofta :). O zi buna si multumesc de vizita.

  6. Sylvia spune:

    Excelent arata, imi place f mult !

  7. Tavi spune:

    @Sylvia – Bine ai revenit dupa o vacanta in care ai gatit o sumedenie de bunatati!

Spune-ţi părerea