Cuscus


Cuscus

Din moment ce am servit un preparat cu specific marocan, berbecut cu caise, garnitura fireasca a fost un cuscus, preparat cat se poate de simplu, cu ulei de masline extravirgin, menta si patrunjel.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 120 g cuscus; 180 ml apa fiarta; 1 lingura menta verde, tocata; 1 lingura de patrunjel verde, tocat; 3 linguri cu ulei de masline.

Preparare cuscus: Puneti apa intr-un vas, adaugati un praf de sare si aduceti apa la punctul de fierbere. Cand a fiert, turnati apa intr-un bol si adaugati cuscus-ul.
Amestecati usor si puneti o farfurie deasupra, timp de 5 minute. Dupa 5 minute, adaugati uleiul si amestecati cu grija.

In final, adaugati menta si patrunjelul tocat, amestecati, si cuscus-ul este gata pentru a fi servit ca garnitura.

Preparare in imagini:


Succes la preparare si Pofta Buna!

2 păreri.

  1. Sylvia spune:

    Excelent l-ai preparat , ma bucur sa vad ce combinatie ai facut , super. Mai ramane sa iti iei vad de tajine 🙂 sunt sigura ca ti-ar placea mult.

  2. Tavi spune:

    @Sylvia – :), da, mai ramane sa pornesc la cumparaturi dupa vasul de tajine. Pana cand o sa am chef insa de alergat si pe la cumparaturi ma multumesc cu ce am. Chiar si tu ai spus ca, la o adica, pot folosi orice vas de lut :). Asadar… vasul de tajine poate sa mai astepte pana ce o sa lenevesc destul de multe zile in Bucuresti ca sa am cu adevarat chef de cumparaturi.

Spune-ţi părerea