Tagliatelle cu mac si caise

Eu le-am spus tagliatelle cu mac si caise, dar se pot numi foarte bine taietei cu mac si caise. Eu nu am avut absolut nicio traire sa fac taietei de casa, aveam tagliatelle, ca urmare… tagliatelle cu mac si caise a ramas! Insa, indiferent cu ce veti prepara acest desert (adica fie cu taietei, fie cu tagliatelle), ceea ce doresc sa va propun este sa va ganditi si la alaturarea unor fructe din compoturile pe care tocmai le-ati pus la borcan.
Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 150 g tagliatelle; 80 g mac; 30 g zahar pudra; 230 g caise din compot; 20 g unt; 1 praf de scortisoara; un praf de cardamon.
Preparare tagliatelle cu mac si caise: Fierbeti tagliatellele conform indicatiilor de pe ambalaj. Cat fierb acestea, puneti untul intr-o tigaie si lasati-l sa se topeasca la foc mediu.
Adaugati macul in tigaie si prajiti-l 3-4 minute in unt, amestecand permanent. Dupa ce s-a rumenit macul stingeti focul si adaugati peste mac tagliatellele scurse de apa. Amestecati pana se incorporeaza uniform macul printre paste.
Presarati apoi zaharul pudra si amestecati din nou. Adaugati scortisoara, cardamonul si amestecati pana se incorporeaza toate ingredientele.
Puneti in farfurie, adaugati caise pe deasupra, dupa care se poate servi.
Preparare in imagini:
Succes la preparare si Pofta Buna!
ce combinatia interesanta ….
@ela – Da, multam de vizita.
tavi,o idee grozava,asocierea fructelor !!!! am retinut-o si am s-o aplic.
@pansy – Sper sa va placa. Multumesc de vizita, o zi buna.