Pizza rustica

Aseara am facut o pizza rustica, ochind rapid in frigider niste carnaciori oltenesti si o bucata de costita afumata (doar ce facusem niste fasole cu carnati), deci… in final a iesit o delicioasa pizza cu carnaciori.
Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente (calculate pentru o pizza): aluat de pizza (preparare aluat pizza); 100 g carnati oltenesti, taiati felii; 50 g costita afumata, taiata felii subtiri; 1 lingura ulei masline; 1 rosie, taiata felii subtiri; 1/2 lingurita condiment pentru pizza; 150 g branza mozzarella, rasa; 1/2 ardei gras, taiat fasii subtiri; 1 ceapa mica, taiata solzi; 50 ml sos pentru pizza (preparare sos pentru pizza) sau ketchup; optional, daca folositi ketchup – 1 graunte de usturoi (zdrobit) si 1/2 lingurita de busuioc.
Preparare pizza rustica: Puneti o lingura de ulei intr-o tigaie si adaugati costita sa se rumeneasca 1 minut, la foc mediu, amestecand din cand in cand. Adaugati apoi si carnatii si prajiti totul, amestecand din cand in cand, pana ce carnatii capata o culoare maro-aurie. Dupa ce s-au rumenit carnatii si costita, rasturnati totul intr-o strecuratoare si lasati sa se scurga surplusul de ulei.
Daca nu folositi sos pentru pizza (preparare sos pentru pizza) si folositi un ketchup din comert, adaugati usturoiul zdrobit si amestecati pana se omogenizeaza. Adaugati si busuiocul, si amestecati din nou pana se integreaza toate ingredientele in ketchup.
Turnati sosul obtinut deasupra blatului de pizza (pe care l-ati asezat in prealabil intr-o forma de pizza) si intindeti sosul cat mai uniform pe intreaga suprafata a blatului.
Puneti carnatii si costita intr-un bol, adaugati apoi ceapa si ardeiul gras, amestecati pentru a se integra uniform legumele printre bucatile de carne. Turnati apoi totul peste blatul de piza si distribuiti compozitia cat mai uniform pe intreaga suprafata a blatului.
Ornati apoi cu feliile de rosii, cat mai simetric, dupa care condimentati cu un praf de sare si piper. Presarati pe deasupra si condimentul pentru pizza.
In final, adaugati pe deasupra branza mozzarella, pe care distribuiti-o cat mai uniform pe intreaga suprafata a blatului de pizza.
Introduceti apoi pizza in cuptorul preincalzit la 200 de grade si lasati la cuptor 20-25 de minute, in functie de cat de crocanta o doriti. Dupa ce s-a scurs timpul de coacere, scoateti-o din cuptor, lasati-o sa se racoreasca 5 minute, dupa care feliati-o, puneti in farfurii si pizza rustica se poate servi.
Preparare in imagini:
Succes la preparare si Pofta Buna!
pot sa comand o pizza de-a ta :D? nu de alta dar sunt la birou, mi-e foame si mi-ai facut pofta de bine ce arata!
@grig – LOL, cred ca poti sa comanzi dar nu la mine.
As manca pizza de 3x/zi si-o data dimineata ;-))) Foarte buna!!!
@liana10 – 🙂 Suntem prea departe ca sa ajunga calda caci altminteri, duminica (31 octombrie 😉 ) as fi trimis 4 cutii :D.
Si lui George i-a fost pofta zilele trecute si m-am executat………hahaha.
O seara minunata!
@maria mihalache – Nici nu ma indoiesc :)! Seara minunata asemenea.
Stafeta prieteniei si premiile lunii noiembrie, te asteapta la mine pe blog. http://sindy.blog.gustos.ro/premii-fel-de-fel/stafeta-prieteniei-si-premii-de-noiembrie/
@maria grozi – Multumesc, Lia.
este un deliciu am so fac maine dimineata la nepotei,multumesc pentru reteta
IUBESC pizza asta:X:X:X:X:XX:XX esty thare bucatare