Legume la tigaie cu tofu


Legume la tigaie cu tofu

Revin cu cel de-al doilea preparat, legume la tigaie cu tofu, cel despre care va vorbeam la supa de legume cu tofu. Va spuneam atunci ca, avand in vedere ca nu mai e mult si urmeaza o lunga perioada de post (cel al Craciunului), acest tip de preparate (atat de apreciate de catre vegetarieni, de altfel) va pot ajuta sa mai evadati din monotonia culinara a acelor zile. Prin urmare, o portie de legume cu tofu ar putea constitui o buna alegere, gustoasa si rapid de pregatit.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
50 g ciuperci shiitake (inmuiate in apa calduta 30 de minute), taiate cuburi mici; 10 g ciuperci „urechea evreului” (in magazinele cu specific asiatic este posibil sa vedeti pungute pe care scrie Auricularia auricula-judae – acestea sunt), inmuiate 30 de minute in apa calduta si taiate mai apoi fidelute; 100 g tofu in saramura, taiat cuburi mici; 1/2 ardei gras rosu, taiat fasii subtiri; 1/2 ardei gras verde, taiat fasii subtiri; 4 fire de ceapa verde, taiata bucati de 2 cm lungime; 3 graunte de usturoi tocate marunt; 1/2 lingurita condiment chinezesc „5 arome”; 100 g muguri de bambus, taiati fidelute; 2 linguri sos de soia dulce; 200 ml supa de legume; 1 lingura pasta de tomate; 1 lingura otet de orez; 1 lingurita amidon de porumb; 3 linguri ulei vegetal; 2 linguri ulei de susan; 1 lingura ulei de chili.

Preparare legume la tigaie cu tofu: Turnati uleiul vegetal in wok si incingeti-l la foc iute. Adaugati apoi ciupercile shiitake, ciupercile „urechea evreului”, si caliti-le 1 minut, la foc iute, amestecand din cand in cand. Adaugati apoi grauntele de usturoi tocate, ceapa verde, ardeiul gras si caliti-le impreuna 1 minut. Adaugati apoi si mugurii de bambus, si continuati sa caliti toate legumele cca. 30 de secunde, amestecand din cand in cand.

Dupa ce ati calit legumele, adaugati sosul de soia, otetul de orez, condimentul chinezesc si un praf de sare, amestecati bine si inabusiti totul inca 30 de secunde.

Se toarna apoi, peste legume, supa si pasta de tomate, si se amesteca bine pana se dizolva pasta de tomate.

Lasati sa inceapa sa fiarba si adaugati bucatile de tofu. Fierbeti inca 5 minute, amestecand din cand in cand.

Dizolvati amidonul cu doua linguri de apa rece si adaugati-l in wok. Amestecati permanent si mai fierbeti putin (doar pana se ingroasa sosul). Stingeti apoi focul si adaugati uleiul de susan si uleiul de chilli. Amestecati si gata, legumele la tigaie cu tofu sunt gata pentru a fi servite.

Puneti in farfurie unde legumelor cu tofu le puteti alatura o garnitura de cartofi natur, orez fiert sau chiar piure de cartofi (fiecare dupa preferinta).


Preparare in imagini:


Succes la preparare si Pofta Buna!

7 păreri.

  1. maria elena spune:

    O reteta foarte gustoasa, hranitoare, de retinut pt perioda de post care va urma peste 2 saptamani.

  2. Tavi spune:

    @maria elena – Asa este. Multumesc de vizita.

  3. Sylvia spune:

    Sincer vorbind tofu este departe de a fi intre preferintele mele culinare dar asa cum arata in pozele tale 🙂 m-ar tenta.

  4. Tavi spune:

    @Sylvia – Acum recunosc ca nici eu n-as manca zilnic tofu :D, dar gatit asa din cand in cand, cu legume chinezesti, chiar e bun.

  5. Lu spune:

    Spune-mi te rog de unde pot sa cumpar ingredientele (nu stiu nici un magazin cu specific chinezesc) – in Bucuresti :).

  6. Tavi spune:

    @Lu – Nu neaparat din magazine cu specific chinezesc. Tofu, din orice supermarket. Ciupercile, condimentul chinezesc, mugurii de bambus, sosul de soia, otetul de orez, uleiul de susan eu le iau din Amzei (Ki-Life), dar cateva dintre acestea le mai gasesti si la MegaImage sau Carrefour. Daca nu ai neaparat nevoie de etichetari in limba romana si stii ce cauti astfel incat sa nu te deranjeze ca scrie pe ambalaje doar in chineza :), magazine cu specific chinezesc sunt in Dragonul Rosu si pe Sos Colentina nr. 384.

  7. Lu spune:

    Multumesc!

Spune-ţi părerea