Red curry de legume

Pentru cina de aseara am pregatit un red curry de legume, adica un curry rosu de legume. O alegere potrivita pentru cei care doresc sa serveasca un preparat usor, aromat si plin de culoare, fara carne dar totusi satios.
Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 200 g cartofi, taiati cuburi mici; 200 g conopida, desfacuta in buchetele mici; 200 g fasole verde, taiata bucati de 2 cm; 1 ceapa, taiata fin; 1 ardei gras rosu, taiat fasii; 100 g ciuperci champignon, taiate in 2 sau in 4 (functie de marime); 2 linguri ulei de orez (sau ulei vegetal); 2 linguri pasta red curry; 400 ml lapte de cocos; 200 ml supa de legume; 1 lingurita pulbere de kaffir lime; 2 linguri suc de lime; 3 linguri sos de stridii din ciuperci; 2 linguri zahar brun; busuioc proaspat.
Preparare Red Curry de legume: Turnati uleiul in wok si lasati-l sa se incinga la foc iute. Adaugati ceapa tocata si pasta de curry. Amestecati si caliti totul 1 minut.
Stingeti apoi cu laptele de cocos si supa de legume. Adaugati pulberea de kaffir lime si amestecati. Lasati sa fiarba 5 minute, la foc mic.
Adaugati apoi cartofii, conopida si fasolea verde. Fierbeti legumele 10 minute. Dupa ce au fiert 10 minute legumele, adaugati ardeiul gras si ciupercile si mai fierbeti totul 5 minute. Cand au trecut cele 5 minute, adaugati zaharul, sosul de stridii din ciuperci si sucul de lime. Amestecati, mai fierbeti 1 minut si stingeti focul.
Puneti in farfurie, presarati busuioc tocat deasupra si se poate servi cu garnitura de orez.
Preparare in imagini:
Succes la preparare si Pofta Buna!
cum adik ciupercile taiate in 2 sau in 4 functie de marime?
@mimi – Adica daca champignoanele sunt mai mici le tai jumatati, daca sunt mai mari le tai in 4.
minunate arome si culori! bun, sanatos si daca ma uit mai bine e si de post. felicitari, ai multe retete interesante.
@lucy – Multumesc.
Mi-am luat zilele trecute un borcan de red curry si am bifat reteta asta la must try, printre alte cateva de pe-aci care mi s-au parut misto.
@Paul – Pai spor la bucatarit in cazul asta si te astept cu impresii! 🙂
Am zis eu ca e must try si nu mi-a parut rau. Deci incercat si placut. O voi mai incerca si ca garnitura, eventual alaturi de un peste pregatit in abur. Excelenta, `mana masa :D.
@Paul – :D, ma bucur ca ti-a fost pe plac.