Tartine cu rosii si pasta de ton


Tartine cu rosii si pasta de ton

Aceste tartine cu rosii si pasta de ton reprezinta un aperitiv gustos si aspectuos la care puteti apela atunci cand asteptati oaspeti, cand sarbatoriti un eveniment sau, pur si simplu, fara vreun motiv anume 🙂 in afara de acela ca ati dori sa le faceti o surpriza celor dragi, intr-o zi oarecare, aranjand masa ca de sarbatoare.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 rosii de marime medie, bine coapte; 1 conserva (160 g) ton in ulei; 50 g branza de vaci; 3 fire de ceapa verde; o jumatate de lamaie; 1 lingurita mustar Dijon; 1 lingurita sos de soia; 1 lingura ulei de masline.

Preparare tartine cu rosii si pasta de ton: Incepeti prin a scoate samburii de la rosii, dupa care taiati pulpa cuburi mici. Tocati ceapa verde cat mai fin si puneti tonul la scurs.

Puneti rosiile intr-un castron, adaugati deasupra sosul de soia si uleiul de masline. Amestecati si lasati deoparte.

Puneti tonul (scurs de ulei) intr-un castron, adaugati branza de vaci (eu am folosit o branza de vaci mai cremoasa), mustarul, ceapa verde (pastrati o lingura de ceapa verde pentru ornat), coaja rasa de la jumatate de lamaie si 1 lingura suc de lamaie. Amestecati compozitia pana obtineti o pasta omogena, dupa care puteti trece la finalizarea tartinelor.

Asezati un strat de rosii pe o feliuta de bagheta, puneti pasta de peste deasupra (ajutandu-va de o punga pentru ornat) si aduceti un plus de culoare folosind pentru decor masline negre (taiate in fasii subtiri sau rondele, dupa cum preferati).
La final, presarati putina ceapa verde tocata (doar din partea verde) si tartinele cu rosii si pasta de ton sunt gata pentru a fi servite.


Preparare in imagini:


Succes la preparare si Pofta Buna!

2 păreri.

  1. catalin spune:

    Arata bine 🙂 Yum 🙂

  2. pansy spune:

    faina reteta! am s-o incerc neaparat!

Spune-ţi părerea