Paste la cuptor cu varza acra

Un fel de mancare ce se poate pregati usor pentru pranz sau cina, cu ingrediente aflate la indemana in timpul iernii: paste la cuptor cu varza acra – asta presupunand ca nu v-ati epuizat deja stocul de varza murata :).
Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 200 g paste fainoase (conchiglie, penne, fusilli); 600 g varza acra, tocata; 100 g sunca de Praga, taiata cuburi; 100 g mozarella, rasa; 150 ml smantana pentru gatit; 1 lingurita verdeturi de Provence (un amestec care contine: rozmarin, patrunjel, cimbrisor, busuioc, maghiran, cimbru, oregano, leustean); 1 lingurita boia de ardei dulce; 1 lingura unt; ulei.
Preparare paste la cuptor cu varza acra: Incingeti ulei intr-o tigaie, dupa care puneti varza la calit, la foc mediu. Amestecati din cand in cand, pentru a nu se arde.
Cat caliti varza, puneti pastele intr-o oala si fierbeti-le conform indicatiilor de pe ambalaj. Odata fierte, scurgeti-le si lasati-le in strecuratoare.
Cand varza s-a inmuiat (deci nu trebuie s-o caliti pana ce devine brun-aurie, ca atunci cand faceti mancare), adaugati in tigaie sunca de Praga si amestecati bine. Continuati prin a adauga boiaua de ardei dulce si verdeturile de Provence, si amestecati din nou.
In acest moment puteti pune si pastele in tigaie, amestecati pentru a le incorpora in compozitie, dupa care turnati si smantana pentru gatit. Amestecati si stingeti focul.
Ungeti cu unt forma pe care o veti introduce la cuptor si transferati compozitia din tigaie in forma.
Presarati pe deasupra mozarella rasa si introduceti in cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de 25 de minute, pana ce preparatul se rumeneste la suprafata.
Dupa ce trec cele 25 de minute, scoateti din cuptor, lasati sa se racoreasca un pic, dupa care puteti portiona si servi aceste delicioase paste cu varza acra.
Preparare in imagini:
Succes la preparare si Pofta Buna!
super bine arata!! inca am varza acra, nu am terminat stocul :), o sa fac neaparat ca mi-ai facut poftaaaaa…
@vivi – E tare buna, iar daca ti-e pofta e si pacat sa nu iti faci. Spor la bucatarit si pofta mare la masa!
La cuptor; 200 rgade C sau F ???????????
@leti – Eu traiesc in Romania, deci ma exprim in grade Celsius.
uite ca in varianta asta nam mancat paste cu varza ! am sa incerc si eu reteta ta ! pare tare gustoasa!