Pizza Fantezie

Aceasta pizza fantezie este rezultatul faptului ca m-au sunat niste prieteni (pe care nu-i mai vazusem de ceva timp), spunandu-mi ca intr-o ora si jumatate ajung pe la mine :). Ca atare, am facut un inventar rapid prin frigider si am incropit combinatia pe care o vedeti, un soi de pizza cu de toate.
Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 50 g + 200 g mozarella, rasa; 50 g emmentaler, rasa; 50 g branza gova, rasa; 50 g sunca de Praga, taiata cuburi; 185 g ton din conserva (scurs de ulei); 280 g ciuperci; 12 masline verzi; 1 lingura capere; 400 g mix de legume mexican (fierbeti-le si lasati-le sa se scurga bine); 100 g ananas; 100 g ketchup cu busuioc; 1 ceapa rosie, taiata inele; 1 rosie, taiata felii; sare; piper; busuioc; condimente pentru pizza; aluat pentru pizza (ingrediente si preparare blat de pizza crocant aici ).
Preparare Pizza Fantezie: In primul rand, pregatiti aluatul.
Intr-o tigaie, fara ulei, sotati un pic ciupercile (cca. 5 minute, pana se evapora apa pe care o vor lasa).
Cand aveti aluatul gata, puneti-l intr-o tava (eu am folosit una cu dimensiunile de 38×28 cm) si intindeti-l cu mana, prin apasari usoare si succesive, pornind din interiorul foii de aluat catre exterior. Procedati astfel pana ce reusiti sa intindeti aluatul in toata tava, ridicandu-l putin si pe margini.
Adaugati ketchup-ul si, ajutandu-va de o pensula, intindeti-l uniform, in strat subtire, pe toata suprafata blatului.
Acum urmeaza partea de… fantezie :). Impartiti-va (imaginar) aluatul in 4 zone.
Pe una din cele 4 zone puneti cele trei feluri de branza (adica cele 50 g de mozarella, emmentaler si gova). Adaugati condimente de pizza, busuioc, iar deasupra asezati felii de rosie.
Pe restul de blat ramas liber asezati ca baza mixul de legume mexican. Condimentati cu un praf de sare si piper, dupa care continuati prin a adauga ceapa si ciupercile.
Avand deja baza de legume puteti trece mai departe: pe un al doilea patrat puneti tonul, pe al treilea sunca de Praga si, in ultimul patrat, asezati cuburile de ananas.
Deasupra pestelui adaugati caperele, iar peste sunca adaugati maslinele verzi.
Pe intreaga suprafata presarati uniform cele 200 g de mozarella rasa si condiment de pizza.
Introduceti tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de 20-25 de minute (eu o las 25 de minute, deoarece imi place ca blatul sa fie mai crocant).
Cand au trecut cele 20-25 de minute, scoateti tava din cuptor, transferati pizza pe un fund de lemn, portionati-o si o puteti servi.
Preparare in imagini:
Succes la preparare si Pofta Buna!
wow ce bine arata ! pot sa fur si de aici o felie ? :))))))))))))
@Sylvia – 🙂 Bineinteles ca poti!!
Multumesc pentru reteta! Am sa o incerc si eu!