Banana Split


Banana Split

Trebuie sa va spun ca sunt un mare consumator de inghetata (nu, n-o fac eu, o cumpar), in orice anotimp, indiferent ca afara sunt -25 de grade sau +30. Prin urmare, in zilele acestea, am refacut plinul de inghetata la congelator si, in timp ce cumparam, o aud la un moment dat pe sotie zicandu-mi ca „poate facem ceva bun cu inghetata”. Stiind-o ca nu mananca inghetata simpla, ca atare, gandul m-a dus imediat la profiterol. Ei bine, cum insa niciodata nu poti ghici cu precizie gandurile unei femei, nu la profiterol se gandea, ci la banane cu inghetata.
Asadar, oricand aveti chef de ceva bun, nimic mai usor si rapid de pregatit decat o Banana Split, un desert cu inghetata la care nu aveti cum sa dati gres!

Pentru prepararea unei portii aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 banana; 6 bile de inghetata (eu am pus 2 de ciocolata, 2 de vanilie si 2 de rom cu stafide); ciocolata neagra, rasa (extreme dark 85% cacao); capsuni proaspete; topping de ciocolata; frisca.

Preparare Banana Split: Puneti, pentru inceput, 3 bile de inghetata pe mijlocul unei farfurii alungite, dupa care taiati banana (curatata de coaja) pe jumatate, in lungime.

Asezati jumatatile de banana de-o parte si de alta a inghetatei si nu fiti zgarciti :)… mai puneti inca 3 bile de inghetata, tot in mijloc, deasupra celor 3 deja aflate la baza.

Imprastiati topping de ciocolata pe deasupra, puneti frisca, dupa care adaugati cateva capsuni.

Presarati ciocolata rasa dupa pofta inimii, infigeti in inghetata cateva bucati de ciocolata neagra si… enjoy!


Preparare in imagini:


Succes la preparare si Pofta Buna!

2 păreri.

  1. miha spune:

    E atat de bun desertul asta! Cu inghetata cumparata sau facuta in casa…nu conteaza. 🙂

  2. Tavi spune:

    @miha – True! 🙂

Spune-ţi părerea