Pui Kiev


Pui Kiev

Acest pui Kiev este un deliciu culinar si asta n-o spun doar fiindca ieri aveam o foame de lup cand l-am pregatit. Invelit intr-o crusta crocanta de pesmet la exterior, fraged si aromat datorita untului aflat in interior, acest pui cu unt aromat reprezinta o buna alegere atunci cand va propuneti sa va delectati cu un fel de mancare rafinat.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g fileuri de piept de pui (4 bucati file, de aproximativ 120-130 g fiecare); 60-70 g unt, adus la temperatura camerei; 1 fir de ceapa verde, tocata foarte marunt; 1 fir de usturoi verde, tocat foarte marunt; 1/2 lingurita salvie, maruntita; 1/2 lingurita tarhon, maruntit; 1/2 lingurita patrunjel, maruntit; 2 oua; pesmet fin; faina; sare; piper; ulei pentru prajit.

Preparare Pui Kiev: In primul rand, inveliti bucatile de piept de pui intr-o folie transparenta si bateti-le, cu grija sa nu le rupeti (trebuie batute subtiri, insa nu foarte subtiri pentru a nu vi se rupe la impaturit). Sarati si piperati fileurile pe ambele parti, dupa care lasati-le deoparte si treceti la prepararea pastei de unt aromat.

Puneti intr-un bol untul, verdeturile (ceapa si usturoiul verde, salvia, tarhonul si patrunjelul) si un varf de lingurita de piper negru macinat. Amestecati pana ce obtineti o pasta omogena.

Dupa aceea, din aceasta compozitie, formati 4 batonase de unt (ajutati-va de o lingurita; iar daca pasta de unt e prea moale si nu reusiti sa lucrati cu ea o puteti introduce un pic la frigider pentru a se mai intari – la mine nu a fost cazul deoarece nu am lasat untul sa se inmoaie foarte mult timp).

Asezati cate un batonas de unt in centrul fiecarei bucati de file de piept de pui, dupa care rulati bucata de carne cat mai strans (capetele indesati-le usor in interior, similar ca la sarmale).

Tavaliti fiecare rulou de pui prin faina, apoi prin ou batut si, la final, prin pesmet.

Puneti-le la prajit, in ulei bine incins, pana ce capata o frumoasa culoare rumen-aurie. Cand sunt facute, scoateti-le si lasati-le un pic pe prosop absorbant, pentru a se scurge surplusul de ulei.

Puneti in farfurii si serviti cu ce garnitura si/sau salata va pofteste inima – eu am servit cu un piure de cartofi si o salata asortata, cu rosii, castravete verde, ridichi, ceapa si usturoi verde.


Preparare in imagini:


Succes la preparare si Pofta Buna!

8 păreri.

  1. pansy spune:

    stiu cat de bune sunt snitelele astea.am facut si eu o varianta.sunt delicioase si merita incercate !sunt o varianta buna pentrul meniul de Paste,pentru cei care nu agreeaza mielul

  2. Tavi spune:

    @pansy – Sunt bune si delicioase oricand :). Noi de Paste suntem cu mielul ca ne place (si nu doar de Paste), insa cei care nu agreaza carnea de miel au si ei o gramada de variante, functie de preferintele fiecaruia.

  3. Ana spune:

    Ciao, Tavi!
    Pentru cateva zile, am fost ACASA…!Mi-as fi dorit sa pot gasi, liliacul inflorit.Insa,timpul are rabdare…!Am remarcat ca tu, perseverezi in pasiunea ta.Frumos lucru!Iti doresc sarbatori fericite si multe bucurii spirituale.Paste fericit!

  4. Tavi spune:

    @Ana – Sarut mana, iti doresc asemenea – multe bucurii, sa petreci mai mult timp cu cei dragi, acasa, sa fii fericita! Paste plin de lumina, Ana!

  5. mihai spune:

    super, imi place compozitia untului aromat. o sa-l fac neaparat dupa sarbatori.

    in alata ordine de idei, multa sanatate, fericire si realizari, un paste linistit in familie iti doresc!

  6. Tavi spune:

    @mihai – Ma bucur ca iti place, neaparat sa incerci. Toate cele bune tie si familiei, Paste fericit!

  7. Stancioara Alex spune:

    mama cate e de bun,azi am facut!am adaugat si cascaval afumat pentru un plus de aroma,iar frunza de usturoi am inlocuit-o cu cel ras.un adevarat deliciu!multumesc pentru reteta,o sa incerc si altele de pe site:)

  8. Tavi spune:

    @Stancioara Alex – Bun bun si cum l-ai facut tu! 🙂 Sa-ti fie de bine in cazul asta, ca vad ca pofta ai avut deja!

Spune-ţi părerea