Peste picant la gratar


Peste picant la gratar

Aseara, la cina, am servit peste la gratar – o dorada imbaiata intr-un sos dulce-picant si mai apoi fripta pe gratar pana s-a rumenit capatand o crusta caramelizata. Nefiind prea multe de spus, in afara de faptul ca este un deliciu, o sa trec direct la subiect, adica la reteta.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 pesti dorada de aproximativ 300 g fiecare; 1 lingura sos de soia dark; 1 lingura sos de soia dulce; 1 lingura otet de orez negru; 1 lingura sos Tabasco verde.

Preparare peste picant la gratar: Amestecati, intr-un bol, sosurile de soia (dark si dulce), otetul de orez negru si sosul Tabasco.

Faceti cam 3-4 crestaturi pe ambele parti ale pestilor, dupa care asezati-i intr-o tava. Ungeti bine pestii cu amestecul din bol, pe ambele parti, in interior, insistand inclusiv in interiorul crestaturilor pe care le-ati facut.

Sosul ramas turnati-l pe deasupra ambilor pesti.

Introduceti la frigider si lasati 1 ora.

Cand a trecut 1 ora incingeti gratarul. Inainte de a-i pune la fript mai ungeti inca o data pestii, cu sos din tava, pe partea pe care ii veti aseza pe gratar.

Dupa ce gratarul s-a incins, puneti pestii pe gratar (cu partea pe care ati uns-o in jos) si lasati-i sa se rumeneasca (aproximativ 1-2 minute, verificati ridicand usor cu o paleta, doar cat sa prinda o crusta rumena si caramelizata de la sos). Dupa aceea intoarceti-i, ungeti din nou cu sos partea care a stat anterior pe gratar si, la fel, lasati-i pana se rumenesc si pe partea aflata pe gratar.

Repetati inca o data acesti pasi, adica intoarceti, ungeti, lasati 1-2 minute, pe fiecare parte.

Odata ce pestele este facut, luati-l cu o paleta de pe gratar, asezati-l in farfurie si serviti asezonandu-l, daca mai doriti, cu sos Tabasco.


Preparare in imagini:


Succes la preparare si Pofta Buna!

6 păreri.

  1. dida spune:

    arata super, cred ca e foarte bun, dar ai uitat sa mentionezi sarea la ingrediente.
    sper sa nu te superi ca ti-am atras atentia.

  2. Tavi spune:

    @dida – Nu ma supar, dar n-am uitat s-o mentionez pentru ca nici n-am folosit-o :). Nici nu aveam de ce s-o folosesc din moment ce am apelat la sosul de soia dark, care este sarat si, ca atare, un substitut al sarii. Sfatul meu este, ca daca te hotarasti sa pregatesti aceasta reteta, sa gusti din sosul acela cu care vei unge pestii si, daca tu o sa consideri ca nu e suficient de sarat pentru gustul tau, sa mai adaugi putin sos de soia dark pana obtii rezultatul pe care il doresti.
    Oricum, multumesc pentru vizita si interes, o zi frumoasa!

  3. Larisa spune:

    Nota 10 pentru pestele asta!! Extrem de simplu, de gustos si chiar de mare efect odata pus in farfurie. Iar crusta aia care se formeaza mmmm…..

  4. Tavi spune:

    @Larisa – Multumesc! 🙂

  5. camelia spune:

    super super bun, ne-a placut tare mult

  6. Tavi spune:

    @camelia – Ma bucur ca v-a placut. O zi frumoasa si racoroasa :).

Spune-ţi părerea