Iepure in stil vanatoresc (Coniglio alla cacciatora)


Iepure in stil vanatoresc (Coniglio alla cacciatora)

Astazi va fac pofta (eu mi-am facut ieri) cu o reteta de iepure in stil vanatoresc sau Coniglio alla cacciatora, cum ar spune italienii. Este o reteta simpla, deloc pretentioasa si chiar usor de pregatit, cu un sos bogat, plin de arome si gustos.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 300 g carne de iepure, taiata in bucati de marime potrivita; 50 g faina; 100 ml vin rosu, sec; 1 ceapa, taiata in patru si mai apoi tocata julien; 4 catei de usturoi, tocati marunt; 300 g mix de ciuperci de padure (eu am folosit congelate); 400 g rosii cuburi; 1 tulpina de telina, tocata marunt; 10-12 masline negre, nesarate, fara samburi, taiate in 4; 1 morcov mic, taiat rondele; 1 ardei gras, taiat fasii subtiri; 1 lingurita boia de ardei dulce; 1 lingurita patrunjel; 1 lingurita oregano; 6 linguri ulei de masline; 1/2 lingurita sare; 1/2 lingurita piper negru.

Preparare iepure alla cacciatora: Puneti intr-un castron faina, sarea, piperul negru, boiaua de ardei dulce si amestecati.

Tavaliti mai apoi bucatile de carne prin faina condimentata, scuturati excesul de faina si lasati-le deoparte pe o farfurie.

Incingeti 6 linguri de ulei in wok, in care puneti mai apoi bucatile de carne. Rumeniti iepurele pana ce capata o culoare brun-aurie, dupa care scoateti carnea intr-un castron.

In acelasi ulei in care ati rumenit carnea, adaugati ceapa si usturoiul, pe care caliti-le un pic, nu mai mult de 30 de secunde pentru ca uleiul este deja bine incins si riscati sa ardeti ceapa.

Continuati prin a adauga in tigaie tulpina de telina, morcovul si ardeiul gras, pe care de asemenea sotati-le cca. 30 de secunde, dupa care puneti in tigaie si ciupercile (nedecongelate).
Amestecati si gatiti, la foc mediu, pana ce se evapora toata apa pe care o lasa ciupercile (aproximativ 5-6 minute).

Cand in wok nu mai este lichid deloc, adaugati cuburile de rosii, amestecati, lasati sosul sa inceapa sa fiarba, dupa care puneti si bucatile de carne. Turnati vinul, amestecati, acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba, la foc mic, timp de 30 de minute (pana ce carnea este fiarta).

Dupa 30 de minute adaugati maslinele, patrunjelul si oregano, amestecati si stingeti focul.

Iepurele in stil vanatoresc este gata pentru a fi servit, asadar puneti in farfurii si savurati aceasta delicioasa tocana in compania unei mamaligute.


Preparare in imagini:


Succes la preparare si Pofta Buna!

6 păreri.

  1. Robert spune:

    Ce bine arata, deja mi-ai facut pofta… ma duc sa vanez un iepure

  2. Tavi spune:

    @Robert – 😀 Sau faci un drum pana la supermarket si il cumperi…

  3. colorado spune:

    inca o intrebare, am facut rost de iepure, nu a fost atat de greu 🙂
    de prin auzite, este absolut nevoie sa tii carnea 24 de ore in otet sau ceva asemanator inainte sa o gatesti?
    si daca da, de ce?

  4. Tavi spune:

    @colorado – Daca este iepure de crescatorie (deci nu vanat) nu trebuie sa tii neaparat carnea la marinat. Daca e iepure de camp, se tine in marinata cu mirodenii atat pentru indepartarea mirosului specific de vanat, cat si pentru fragezirea carnii. Pofta mare! 🙂

  5. Anca spune:

    Am gasit saptamana trecuta iepure la supermarket, m-am sfatuit cu al meu sot, l-am pus sa citeasca reteta si a decis ca asa il facem. Aseara, intrebandu-l ce ar vrea sa mai gatesc, raspunsul a fost ca… poate mai facem un iepure de-ala :))). Deci ne-a placut mult, a mers de minune cu mamaliguta si un vin rosu langa ;).

  6. Tavi spune:

    @Anca – Eu ma opresc la mamaliguta, vinul vi-l las voua :D. Ma bucur ca v-a placut, sa aveti pofta la masa!

Spune-ţi părerea