Tofu prajit cu sos picant


Tofu prajit cu sos picant

Aceasta reteta de tofu prajit cu sos picant din pasta de chili se poate constitui intr-un aperitiv excelent atunci cand asteptati oaspeti sau, asa cum a fost in cazul meu, atunci cand doriti sa serviti o cina lejera si gustoasa. Pana si aceia care stramba din nas cand aud de tofu isi vor schimba impresia atunci cand il vor gusta astfel preparat – prajit si acompaniat de un sos dulce-acrisor si, totodata, usor picant.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 150 g tofu ferm, taiat cuburi de marime potrivita; 1/2 lingura pasta de chili cu usturoi; 1 lingurita suc tamarin; 1 lingurita suc limeta; 1 lingurita zahar de palmier, zdrobit; 1 si 1/2 lingura sos de soia de dulce; 30 ml apa; 125 ml ulei de arahide (sau ulei vegetal).

Preparare tofu prajit cu sos picant: Inainte de a trece la preparare, puneti-va toate ingredientele la indemana in boluri, pentru ca este o reteta rapida, care n-o sa va ocupe prea mult timp.

In primul rand, veti pregati sosul picant punand intr-o craticioara toate ingredientele, in afara de tofu si ulei – adica cei 30 ml apa, pasta de chili cu usturoi, sucul tamarin, sucul de limeta, zaharul de palmier si sosul de soia dulce.

Lasati la foc mediu, pe ochiul cel mai mic de la aragaz, pana ce sosul incepe sa fiarba si, cand da in clocot, reduceti focul la minim. Lasati-l sa fiarba 5 minute, amestecand din cand in cand, dupa care luati-l de pe foc si lasati-l deoparte.

Incingeti bine uleiul de arahide intr-o tigaie. Adaugati bucatile de tofu si rumeniti-le, la foc iute, intorcandu-le pe toate partile, pana ce capata o culoare rumen-aurie, dupa care scoateti-le pe o farfurie.

Cam asta este tot :), simplu, rapid si, mai ales, foarte bun! Puneti cuburile de tofu pe un platou, picurati pe fiecare bucata putin sos si puteti servi.


Preparare in imagini:


Succes la preparare si Pofta Buna!

2 păreri.

  1. Sylvia spune:

    Super reteta, chiar vb despre tofu 🙂 ca nu am invatat inca …sa-l indragsesc si sa il gatesc asa cum trebuie cu multe arome. Retetea ta pare foarte interesanta si buna.

  2. Tavi spune:

    @Sylvia – Cum spuneam si pe FB, acest tofu a fost excelent chiar si negatit. 🙂 Stiu ca tu nu prea te impaci cu tofu, dar incearca-l cu sos, s-ar putea sa-l consideri chiar acceptabil.

Spune-ţi părerea