Spaghetti cu ragu de carnati

Aseara am incropit rapid un ragu mai rustic, cu cabanosi, pentru ca vremea morocanoasa de afara mi-a facut pofta de niste spaghetti cu sos. Ca atare, daca intr-o seara aveti chef de paste cu sos si gasiti in frigider, stingheri :), cativa carnati din care va ganditi ce sa pregatiti bun, nu ezitati sa incercati aceasta reteta simpla si usor de preparat.
Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g cabanosi, decojiti, taiati in 4 pe lungime si mai apoi tocati marunt; 4 catei de usturoi, tocati foarte marunt; 125 ml vin alb, sec; 850 ml suc de rosii; 4-6 frunze de busuioc proaspat; 2 linguri ulei de masline; parmezan ras.
Preparare spaghetti cu ragu de carnati: Incingeti bine uleiul intr-o tigaie, dupa care adaugati carnatii si usturoiul.
Gatiti, amestecand frecvent, pana ce carnatii se rumenesc, moment in care stingeti cu vin. Continuati sa gatiti carnatii, amestecand din cand in cand, pana ce se evapora majoritatea lichidului.
Turnati sucul de rosii, amestecati, aduceti la fierbere, potriviti de sare si piper dupa gust, dupa care dati focul la minim.
Lasati sa fiarba aproximativ 1 ora, avand grija sa mai amestecati din cand in cand, asa incat sosul sa scada si sa capete consistenta.
Cand sosul este aproape gata, fierbeti spaghetele conform indicatiilor de pe pachet, scurgeti-le de apa si puneti in farfurii. Adaugati sos si parmezan ras dupa pofta inimii, garnisiti cu busuioc proaspat si puteti servi aceste delicioase spaghetti cu ragu de carnati.
Preparare in imagini:
Succes la preparare si Pofta Buna!
Bune trebuie sa mai fie.
O zi frumoasa!
@maria mihalache – Multumesc, Medi! Zi frumoasa asemenea!