Supa crema de conopida cu cartofi

Reteta de astazi consta intr-o supa crema de conopida cu cartofi, o supa gustoasa, fina si satioasa, numai buna de savurat calda, in compania catorva felii de paine cu usturoi.
Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g conopida (curatata, spalata si desfacuta in buchetele mici); 2-3 cartofi de marime medie, taiati in 4; 1 ceapa, tocata marunt; 4 catei de usturoi, tocati marunt; 2 l supa/fond de pui (sau de legume); 1 lingura ulei de masline; sare; piper alb; nucsoara; parmezan ras, pentru servit.
Preparare supa crema de conopida cu cartofi: Puneti uleiul intr-o oala de teflon si, odata ce acesta s-a incins, adaugati ceapa si usturoiul. Sotati putin, pana cand ceapa devine translucida, dupa care puneti in oala cartofii si conopida.
Amestecati, turnati supa de pui si aduceti la fierbere. Dupa ce supa a dat in clocot, potriviti de sare si piper dupa gust, puneti un capac deasupra si lasati-o sa fiarba, la foc mediu, timp de 30 de minute.
Cand legumele au devenit moi, transferati supa intr-un blender si procesati pana ce obtineti o compozitie omogena, pastoasa si fina.
Puneti in farfurii, presarati din belsug parmezan ras, radeti un pic de nucsoara si serviti aceasta delicioasa si reconfortanta supa crema de conopida cu cartofi.
Preparare in imagini:
Succes la preparare si Pofta Buna!
Cat imi place conopida! N-am mancat niciodata supa crema de conopida! O sa incerc si eu.
@Lavinia – Un deliciu!! Incearc-o si n-o sa-ti para rau, mai cu seama daca esti fan conopida :). Seara buna si multumesc de vizita.
O sa incerc reteta cat de curand, pentru ca deja nu mai stiu ce sa gatesc ….