Tarta cu ciocolata si banane


Tarta cu ciocolata si banane

Amatorilor de prajituri in care ciocolata se combina cu fructe le propun sa incerce aceasta tarta cu ciocolata si banane, un desert absolut delicios, aspectuos si, prin urmare, potrivit oricaror ocazii. Blatul de ciocolata acoperit cu felii de banana si nuca de cocos poate satisface cele mai rafinate gusturi si, in plus, asa cum veti putea observa, se prepara extrem de simplu, fara a avea nevoie de foarte multe ingrediente.

Este desertul pe care l-am pregatit pentru a vi-l servi la o cana cu lapte, pentru a va incuraja sa beti cat mai des lapte, chiar daca o defectiune tehnica a blogului meu a dus la pierderea tuturor comentariilor prin care va exprimaserati preferinta pentru un desert din cele sase pe care vi le propusesem. Oricum, pentru a ma revansa si pentru a multumi pe toata lumea, voi pregati, in timp, toate cele sase prajituri pentru ca, in opinia mea, toate merg de minune cu un lapte cald.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 120 g unt; 150 g migdale; 50 g cacao; 3 oua; 170 g zahar tos; 1 lingurita esenta vanilie; 1/4 lingurita esenta de migdale; 1/2 lingurita sare; 1-2 banane; 10 g fulgi de nuca de cocos.

Preparare tarta cu ciocolata si banane: Puneti laolalta zaharul si migdalele intr-un mixer si procesati pana ce migdalele sunt fin maruntite.

Adaugati untul inmuiat la temperatura camerei si mai apoi taiat cuburi, dupa care procesati din nou pana cand combinati toate ingredientele si obtineti o compozitie cremoasa.

In momentul in care ati ajuns la acest rezultat puteti adauga cele 50 g de cacao, esentele (de vanilie si migdale), sarea si ouale, urmand a mixa in continuare pana cand ingredientele se combina si obtineti o compozitie omogena.

Ungeti cu unt o forma de tarta cu diametrul de 23 cm in care turnati mai apoi compozitia preparata mai inainte.

Decojiti bananele, taiati-le felii subtiri si aranjati-le in forma, peste crema.

Presarati uniform fulgi de cocos pe deasupra si cam asta ar fi tot, prajitura este gata pentru a lua drumul cuptorului preincalzit la 170 de grade timp de cca. 20-25 de minute.

Odata ce un betigas introdus in centrul tartei iese doar o idee umed (cu doar un pic de urma de ciocolata pe el), iar bananele si fulgii de cocos capata o usoara tenta rumena, prajitura este gata si o puteti scoate din cuptor.

Lasati tarta cu ciocolata si banane sa se raceasca bine, dupa care o puteti transfera pe un platou, portiona si servi.


Preparare in imagini:


Succes la preparare si Pofta Buna!

2 păreri.

  1. brindusa atudorei spune:

    in seara asta o pregatesc si eu, maine va voi povesti…

  2. Tavi spune:

    @brandusa atudorei – Sa ai pofta! Este un desert delicios si super usor de pregatit.

Spune-ţi părerea