Pachetele de primavara dulci


Pachetele de primavara dulci

Pachetele de primavara dulci, cu fructe mai precis, imbaiate in sirop caramel cu lapte de cocos, este desertul pe care vi-l propun astazi.
Obisnuiti sa le savuram, cel mai adesea, umplute cu carne si legume  – sau, pur si simplu, doar cu legume  – reteta de fata va aduce in atentie celebrele pachetele asiatice pe post de desert. Prin urmare, va recomand sa puneti in practica aceste pachetele de primavara cu banane si ananas ori de cate ori doriti sa serviti ceva dulce care sa nu va ocupe foarte mult timp, dar care sa fie in acelasi timp delicios si interesant prin combinatia de arome si texturi.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 6 foi de orez; 1 banana (cca. 200 g); 100 g ananas proaspat; 2 lingurite zahar de palmier; 120 g zahar tos; 125 ml apa; 250 ml lapte de cocos; 1 ou; ulei vegetal.

Preparare pachetele de primavara dulci: Puneti zaharul la topit si cand acesta a inceput sa capete o culoare bruna, incepeti si adaugati apa, putin cate putin, amestecand tot timpul.

Continuati sa fierbeti, amestecand, pana ce zaharul se dizolva complet, moment in care luati tigaia de pe foc si adaugati laptele de cocos. Amestecati, asa incat sa integrati laptele de cocos si sa omogenizati compozitia, dupa care puneti din nou tigaia pe foc si mai fierbeti cca. 2 minute, amestecand frecvent. Stingeti focul, lasati sosul caramel deoparte si treceti la pregatirea pachetelelor de primavara.

Taiati banana felii subtiri pe diagonala, ananasul taiati-l bastonase lungi cam de 2-3 cm, oul bateti-l bine pana face spuma, inmuiati foile de orez in apa (conform indicatiilor de pe ambalaj) si, in acest moment, aveti totul pregatit pentru a incepe prepararea pachetelelor de primavara dulci.

Puneti foaia de orez pe un tocator de lemn. Asezati la baza foii de orez (lasand o distanta de cca. 3-4 cm de marginea de jos, dinspre voi. a foii – vezi foto) 3 feliute de banana, cateva bucati de ananas, peste care presarati un pic de zahar de palmier.

Pliati marginile din stanga si dreapta foii de orez peste fructe (vezi foto), dupa care incepeti rularea, de jos in sus, fara a strange foarte tare foaia de orez in jurul umpluturii (este de preferat chiar sa o lasati mai lejera).

Odata ce ati ajuns cu rulatul la capatul foii de orez, lasati cam 2-3 cm de foaie nerulata (vezi foto), pe care ungeti-o cu ou batut. Ungeti cu ou batut si partea de foaie deja rulata unde urmeaza sa inchideti si gata, pachetelul poate fi pus deoparte pana ce terminati si cu celelalte.

Incingeti bine suficient ulei in wok, in care puneti pachetelele de primavara la prajit.

Le veti rumeni cca. 3-4 minute (pana capata o culoare aurie), intorcandu-le cu grija, dupa care le veti scoate pe un prosop absorbant.

Cat se scurg pachetelele de primavara de surplusul de ulei, puneti rapid la reincalzit sosul caramel si.. cam asta ar fi tot.

Asezati pachetele in farfurii, alaturati-le sos caramel si serviti cu mare pofta acest desert delicios cu fructe: pachetele de primavara dulci, cu banane, ananas si sos caramel.


Preparare in imagini:


Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea