Chiftele picante de porumb

Astazi fiind o zi mai relaxanta, am avut timp sa pregatesc pentru micul dejun chiftele picante de porumb, un preparat usor de facut, satios si gustos. Daca nu intotdeauna aveti timp si/sau chef 🙂 sa va gatiti masa de dimineata, trebuie sa stiti ca puteti foarte bine lua in considerare aceste chiftele de porumb si ca gustare intre mese sau chiar ca aperitiv, atunci cand aveti invitati la masa, pentru ca sunt excelente si atunci cand sunt servite la temperatura camerei.
Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 250 g boabe de porumb, fierte; 4 oua; 3 linguri fulgi de cocos; 4 fire de ceapa verde (doar partea alba), tocate marunt; 1 ceapa uscata, tocata marunt; 3 catei de usturoi, tocati marunt; 25 g radacina de ghimbir, tocata marunt; 1 ardei chili, tocat marunt + unul pe care il veti taia fasii subtiri, la final, pentru a servi; 1 lingurita seminte de coriandru, pisate; 1 lingurita seminte de chimion negru, pisate; 1 lingura ulei de arahide; ulei de porumb, pentru prajit; sare si piper negru, macinat; cateva fire de patrunjel, pentru servit; 1 limeta, taiata felii subtiri, pentru servit.
Preparare chiftele picante de porumb: Pisati intr-un mojar semintele de coriandru si chimion negru. Puneti intr-un blender ceapa uscata, usturoiul, ghimbirul, semintele de chimion si coriandru macinate, si procesati pana ce obtineti o pasta omogena.
Tocati ceapa verde marunt, dupa care puneti o tigaie pe foc si incingeti uleiul de arahide.
In uleiul bine incins adaugati pasta preparata la blender, pe care o veti gati 1-2 minute, amestecand frecvent, pana ce ingredientele incep sa-si elibereze aroma si pasta se coloreaza putin. Cand ati ajuns la acest rezultat, scoateti pasta pe o farfuriuta si lasati-o sa se raceasca.
Intre timp puneti ouale intr-un castron, condimentati-le cu praf de sare si de piper negru proaspat macinat, si bateti-le bine pana fac spuma.
Adaugati, peste oua, fulgii de cocos, boabele de porumb si ceapa verde, dupa care amestecati bine, asa incat sa obtineti o compozitie omogena.
Adaugati si pasta in castron, si amestecati din nou.
Puneti la incins un strat subtire de ulei de porumb. Odata ce uleiul este bine incins, luati cate o lingura din compozitia de oua si turnati-o in tigaie.
Rumeniti chiftelele de porumb, pe fiecare parte cca. 2 minute, pana ce devin aurii, dupa care scoateti-le pe un prosop de hartie, pentru a se scurge surplusul de ulei. Procedati astfel pana ce terminati toata compozitia .
La final, puneti pe farfurii chiftele, decorati cu fasii subtiri de ardei chili si fire de patrunjel proaspat, moment in care delicioasele chiftele picante de porumb pot fi servite, alaturandu-le felii de limeta si sosuri dupa preferinta.
Preparare in imagini:
Succes la preparare si Pofta Buna!