Supa crema de porumb cu creveti


Supa crema de porumb cu creveti

Va recomand sa incercati aceasta delicioasa supa crema de porumb cu creveti, o supa reconfortanta, simplu de pregatit, cu un timp de gatire extrem de redus si care, in plus, nu necesita foarte multe ingrediente. In consecinta, o excelenta alegere pentru un pranz usor, pentru care nu doriti sa petreceti prea mult timp in bucatarie.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 600 g boabe de porumb, fierte; 300 g creveti decorticati; 2 oua; 1 lingurita ulei de susan; 1 lingurita sare; 1 cub supa de legume; cateva fire (4-5) de ceapa verde, tocate marunt.

Preparare supa crema de porumb cu creveti: Puneti intr-un blender boabele de porumb fierte si procesati-le putin, doar atat cat sa obtineti o crema omogena, fara a sfarama insa toate boabele.

In oala in care veti gati supa, turnati 1 l de apa in care adaugati: sarea, cubul de legume si uleiul de susan.

Pana ce apa va da in clocot, tocati marunt ceapa verde si bateti spuma ouale.

Cand apa a inceput sa fiarba, adaugati porumbul si fierbeti 5 minute, la foc mic, amestecand din cand in cand.

Dupa 5 minute, adaugati crevetii, asteptati ca supa sa dea din nou in clocot si, din momentul in care a reinceput sa fiarba, gatiti inca 3 minute, tot la foc mic, amestecand frecvent.

La finalul acestor ultime 3 minute, turnati in supa ouale batute, amestecand rapid pe masura ce turnati.

Lasati sa mai dea intr-un clocot si stingeti focul, caci supa de porumb cu creveti este gata.

Puneti asadar in farfurii (pentru a se mai racori nitel), presarati ceapa verde pe deasupra, adaugati otet negru dupa gust, dupa care puteti servi aceasta delicioasa supa crema de porumb cu creveti.


Preparare in imagini:


Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea