Salata de castraveti cu ceapa rosie si lapte de cocos

O salata racoritoare de castraveti cu ceapa si lapte de cocos, numai buna intr-o zi caniculara de vara cand va doriti sa serviti fie o cina usoara, fie o salata mai deosebita si aromata alaturi de un gratar.
Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 castravete verde, taiat rondele subtiri; 1 ceapa rosie, taiata julien; 50 ml lapte de cocos; 1 ardei iute rosu, taiat rondele subtiri; 2 lingurite seminte de chimion; 1 limeta, taiata felii, pentru servit; sare.
Preparare salata de castraveti cu ceapa rosie si lapte de cocos: Curatati castravetele de coaja, taiati-l rondele subtiri, puneti-l intr-un castron, dupa care presarati un praf de sare pe deasupra si lasati in repaus 15-20 de minute.
Intre timp, incingeti o tigaie de teflon, fara ulei, in care puneti semintele de chimion la rumenit.
Odata ce semintele au capatat o culoare maro-aurie, transferati-le intr-un mojar, pisati-le fin si scoateti-le mai apoi pe o farfuriuta.
Tocati ceapa rosie julien si puneti-o intr-un castron.
Taiati ardeiul rondele subtiri (cu sau fara seminte, functie de cata iuteala doriti sa conferiti salatei) si adaugati-l in castron, peste ceapa rosie.
Scurgeti bine castravetele de lichid si adaugati-l si pe aceasta in castron, laolalta cu ceapa rosie si ardeiul iute.
Adaugati si laptele de cocos, dupa care amestecati.
Presarati pe deasupra jumatate din chimionul pisat, amestecati din nou si introduceti la frigider.
Dupa ce salata s-a racit, puneti in farfurii, mai presarati pe deasupra chimion negru si savurati aceasta delicioasa salata de castraveti cu ceapa rosie si lapte de cocos fie simpla, fie in compania unui pui la gratar.
Preparare in imagini:
Succes la preparare si Pofta Buna!