Pulpa de porc la cuptor cu miere si suc de portocale


Pulpa de porc la cuptor cu miere si suc de portocale

Pranzul de astazi consta in ceva simplu de pregatit: pulpa de porc la cuptor! Va invit asadar sa incercati aceasta friptura de porc acoperita cu miere de salcam, scaldata in suc de portocale, rumena si frageda, cu un sos caramel care acompaniaza de minune gustul carnii!

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 bucata de cca. 1 kg de pulpa de porc fara os; 3 linguri miere de salcam; 200 ml suc de portocale; 1 lingurita seminte de fenicul, zdrobite; 1 lingurita fulgi de ardei chili; 100 ml ulei vegetal; 1 lingurita sare; amestec de piperuri (rosu, verde, alb, negru).

Preparare pulpa de porc la cuptor cu miere si suc de portocale: Puneti intr-un bol mierea, semintele de fenicul zdrobite, fulgii de ardei, sarea, 2-3 ture de rasnita de piper mozaic si amestecati pana la omogenizare.

Asezati pulpa de porc intr-o tava, ungeti-o pe toate partile cu mierea condimentata, dupa care turnati in tava (de jur-imprejurul bucatii de carne) uleiul.

Introduceti tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade si lasati 20 de minute.

Dupa 20 de minute, scoateti tava din cuptor, intoarceti pulpa de porc, turnati sucul de portocale in tava si reintroduceti tava in cuptor.

Acum veti gati friptura aproximativ 60 de minute (functie de grosimea bucatii de carne – dace este o bucata mai groasa veti merge pana la 1 ora), intorcand-o la fiecare 20 de minute.

Odata ce pulpa de porc a devenit rumena, scoateti tava din cuptor, friptura este gata!

Transferati carnea pe un platou, taiati-o felii, puneti sos de jur-imprejur, dupa care puteti servi cu mare pofta aceasta delicioasa pulpa de porc la cuptor cu miere si suc de portocale, alaturandu-i ca garnitura un risotto.


Preparare in imagini:

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea