Aripioare de pui picante

Amatorilor de carne de pasare pregatita la gratar o sa le propun astazi aceasta reteta de aripioare de pui picante, un preparat usor de pregatit si potrivit oricarei ocazii datorita timpului redus de preparare.
Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 6 aripioare de pui; 3 salote, tocate marunt; 20 g radacina de ghimbir, tocata marunt; 2 linguri pasta red curry; 1 lingurita pasta de chili cu usturoi; 1 lingurita zahar de palmier; 1 lingura ulei de susan; sucul de la 1 limeta; sare; piper negru proaspat macinat.
Preparare aripioare de pui picante: Intr-un mojar zdrobiti salotele, ghimbirul si zaharul de palmier, dupa care puneti toate ingredientele enumerate mai inainte intr-un castron.
Adaugati pasta red curry, pasta de ardei iute cu usturoi, uleiul de susan si sucul de limeta.
Amestecati asa incat sa obtineti o compozitie omogena si lasati deoparte.
Puneti apa intr-o oala, lasati-o sa dea in clocot, adaugati aripioarele de pui si fierbeti-le cca. 10 minute (carnea nu trebuie sa fie gatita complet).
Scoateti carnea, lasati-o sa se racoreasca un pic, dupa care condimentati aripioarele de pui cu sare si piper negru proaspat macinat.
Puneti aripioarele in castronul in care ati preparat pasta condimentata si, cu o lingura de lemn, amestecati astfel incat toate aripioarele sa se imbrace uniform in pasta.
Pe gratarul bine incins incepeti si asezati aripioarele de pui, urmand a le lasa sa se rumeneasca pe ambele parti pana ce sunt facute. Periodic le veti intoarce de pe-o parte pe alta, ungandu-le cu restul de pasta care a ramas in castron.
Cand delicioasele aripioare de pui picante sunt gata rumenite, luati-le de pe gratar, transferati-le pe un platou si serviti-le dupa cum doriti – adica fie ca parte a unui platou de gustare calda, fie ca fel principal, alaturand carnii de pasare o garnitura de orez sau, pur si simplu, doar o simpla si gustoasa salata.
Preparare in imagini:
Succes la preparare si Pofta Buna!