Salata de fasole fideluta cu iaurt

Nu stiu cum va simtiti voi pe caldurile astea, dar eu de vreo cateva zile consum mai mult salate. Asadar, dupa ce am cules o ultima tura de fasole fideluta din acest an, am servit o racoritoare salata de fasole fideluta cu iaurt si usturoi.
Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 300 g fasole fideluta, cu coditele rupte, spalata si, functie de marime, rupta in doua sau in trei bucati; 200 g iaurt; 3 catei de usturoi (mai mari); 2-3 linguri frunze proaspete de patrunjel; sare.
Preparare salata de fasole fideluta cu iaurt: Intr-o oala, puneti apa la fiert cu un pic de sare.
Intre timp, tocati marunt frunzele de patrunjel, zdrobiti usturoiul si aveti toate ingredientele pregatite pentru a incepe prepararea salatei.
Odata ce apa da in clocot, adaugati fasolea fideluta si fierbeti-o cca. 10-12 minute, la foc moderat (fasolea fideluta trebuie sa fie al dente).
Dupa ce a fiert, scurgeti apa si lasati fasolea fideluta in strecuratoare, sa se racoreasca si sa se scurga bine de apa.
Mai apoi, puneti fasolea intr-un castron, adaugati iaurtul si usturoiul zdrobit, dupa care amestecati bine, pana ce compozitia se omogenizeaza.
Adaugati patrunjelul verde, amestecati din nou si salata de fasole fideluta cu iaurt este gata pentru a fi introdusa la rece (prin urmare, acoperiti castronul cu o folie alimentara si introduceti la frigider).
Cand salata este rece, puneti in farfurii, daca doriti mai presarati pe deasupra patrunjel verde tocat si serviti.
Preparare in imagini:
Succes la preparare si Pofta Buna!