Salata de fasole fideluta cu iaurt


Salata de fasole fideluta cu iaurt

Nu stiu cum va simtiti voi pe caldurile astea, dar eu de vreo cateva zile consum mai mult salate. Asadar, dupa ce am cules o ultima tura de fasole fideluta din acest an, am servit o racoritoare salata de fasole fideluta cu iaurt si usturoi.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 300 g fasole fideluta, cu coditele rupte, spalata si, functie de marime, rupta in doua sau in trei bucati; 200 g iaurt; 3 catei de usturoi (mai mari); 2-3 linguri frunze proaspete de patrunjel; sare.

Preparare salata de fasole fideluta cu iaurt: Intr-o oala, puneti apa la fiert cu un pic de sare.

Intre timp, tocati marunt frunzele de patrunjel, zdrobiti usturoiul si aveti toate ingredientele pregatite pentru a incepe prepararea salatei.

Odata ce apa da in clocot, adaugati fasolea fideluta si fierbeti-o cca. 10-12 minute, la foc moderat (fasolea fideluta trebuie sa fie al dente).

Dupa ce a fiert, scurgeti apa si lasati fasolea fideluta in strecuratoare, sa se racoreasca si sa se scurga bine de apa.

Mai apoi, puneti fasolea intr-un castron, adaugati iaurtul si usturoiul zdrobit, dupa care amestecati bine, pana ce compozitia se omogenizeaza.

Adaugati patrunjelul verde, amestecati din nou si salata de fasole fideluta cu iaurt este gata pentru a fi introdusa la rece (prin urmare, acoperiti castronul cu o folie alimentara si introduceti la frigider).

Cand salata este rece, puneti in farfurii, daca doriti mai presarati pe deasupra patrunjel verde tocat si serviti.


Preparare in imagini:

Nu stiu cum va simtiti voi pe caldurile astea, dar eu de vreo cateva zile consum mai mult salate. Asadar, dupa ce am cules o ultima tura de fasole fideluta din acest an, am servit o racoritoare salata de fasole fideluta cu iaurt si usturoi. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 300 g fasole fideluta, cu coditele rupte, spalata si, functie de marime, rupta in doua sau in trei bucati; 200 g iaurt; 3 catei de usturoi (mai mari); 2-3 linguri frunze proaspete de patrunjel; sare. Preparare salata de fasole fideluta cu iaurt: Intr-o oala, puneti apa la fiert cu un pic de sare. Intre timp, tocati marunt frunzele de patrunjel, zdrobiti usturoiul si aveti toate ingredientele pregatite pentru a incepe prepararea salatei. Odata ce apa da in clocot, adaugati fasolea fideluta si fierbeti-o cca. 10-12 minute, la foc moderat (fasolea fideluta trebuie sa fie al dente). Dupa ce a fiert, scurgeti apa si lasati fasolea fideluta in strecuratoare, sa se racoreasca si sa se scurga bine de apa. Mai apoi, puneti fasolea intr-un castron, adaugati iaurtul si usturoiul zdrobit, dupa care amestecati bine, pana ce compozitia se omogenizeaza. Adaugati patrunjelul verde, amestecati din nou si salata de fasole fideluta cu iaurt este gata pentru a fi introdusa la rece (prin urmare, acoperiti castronul cu o folie alimentara si introduceti la frigider). Cand salata este rece, puneti in farfurii, daca doriti mai presarati pe deasupra patrunjel verde tocat si serviti. Pofta Buna!

 

 

 

 

 

 

 

 

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea