Tocana de vita cu carnati si naut


Tocana de vita cu carnati si naut

Oricand aveti pofta de o tocana robusta, cu un sos generos in arome va recomand cu caldura aceasta tocana de vita cu carnati si naut. Un fel de mancare usor de preparat care, desi are un timp de gatire ceva mai indelungat, este la indemana oricarui gurmand, pasionat intr-ale bucatariei, care pune gustul mancarii inaintea timpului pe care aceasta ti-l ocupa pentru a o pregati.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 400 g carne de vita, taiata cuburi de dimensiuni potrivite; 150 g carnati oltenesti, taiati pe diagonala, in bucati de marime potrivita, cat sa puteti lua o imbucatura; 400 g naut fiert (din conserva), scurs de apa; 100 g ceapa, taiata julien; 4 catei de usturoi, tocati rondele; 50 g ghimbir, curatat de coaja si tocat marunt; 1 ardei iute rosu, mic (chili), tocat rondele subtiri (daca preferati o tocana un pic iute, tocati ardeiul cu tot cu seminte – daca nu, taiati ardeiul in doua pe lungime, scoateti semintele si, mai apoi, tocati-l marunt); 1 cub concentrat de vita; 75 g pasta de tomate (concentratie 28%); 2 linguri ulei vegetal; sare; piper negru, proaspat macinat; patrunjel verde.

Preparare tocana de vita cu carnati si naut: Puneti uleiul la incins intr-o tigaie mai adanca.

Odata ce uleiul este bine incins, adaugati ceapa, usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute.

Caliti cca. 1-2 minute la foc iute, amestecand permanent, pana cand ceapa se inmoaie si devine translucida (n-o lasati sa devina bruna la culoare).

Adaugati cuburile de carne si bucatelele de carnat.

Amestecati si continuati sa gatiti, tot la foc iute, amestecand constant.

In momentul in care bucatile de carne de vita si-au schimbat culoarea si au inceput sa devina aurii pe margini, turnati in tigaie 600 ml supa de vita (600 ml de apa pe care ati dat-o in clocot si careia i-ati adaugat, pe urma, 1 cub de concentrat de vita).

Aduceti la fierbere si in momentul in care sosul a inceput sa fiarba, reduceti focul la minim si acoperiti cu un capac.

De acum, totul va depinde de carnea de vita, mai precis de cat de repede va fierbe – intre 45 de minute si 1 ora si 15 minute.

Din cand in cand, mai amestecati in tocana si daca observati ca sosul s-a redus prea mult, mai adaugati cate un pic de apa (atata cat sa ajunga pana la jumatate, sa nu acopere complet carnea, urmand a pastra pe toata perioada procesului de gatire a carnii acelasi nivel constant al sosului).

Odata ce carnea de vita este fiarta (scoateti o bucata de carne pe o farfurie si incercati s-o taiati cu un cutit – trebuie sa fie moale si sa se taie usor), completati din nou cu un pic de apa daca sosul a scazut prea mult, aduceti la fierbere si adaugati pasta de tomate.

Amestecati, puneti din nou capacul si lasati sa mai fiarba cca. 5 minute, astfel incat sosul sa capete consistenta.

La finalul celor 5 minute adaugati nautul, amestecati, potriviti de sare si piper (dupa gust), dupa care adaugati patrunjelul tocat.

Amestecati si stingeti focul, caci tocana este gata si poate fi servita.

Puneti in farfurii bucati de carne de vita, de carnati, naut si sos, alaturati garnitura (eu am optat pentru o garnitura de cartofi taiati rondele subtiri si mai apoi prajiti in tigaie) si… savurati cu mare pofta o delicioasa tocana de vita cu carnati si naut.


Preparare in imagini:
Oricand aveti pofta de o tocana robusta, cu un sos generos in arome va recomand cu caldura aceasta tocana de vita cu carnati si naut. Un fel de mancare usor de preparat care, desi are un timp de gatire ceva mai indelungat, este la indemana oricarui gurmand, pasionat intr-ale bucatariei, care pune gustul mancarii inaintea timpului pe care aceasta ti-l ocupa pentru a o pregati. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 400 g carne de vita, taiata cuburi de dimensiuni potrivite; 150 g carnati oltenesti, taiati pe diagonala, in bucati de marime potrivita, cat sa puteti lua o imbucatura; 400 g naut fiert (din conserva), scurs de apa; 100 g ceapa, taiata julien; 4 catei de usturoi, tocati rondele; 50 g ghimbir, curatat de coaja si tocat marunt; 1 ardei iute rosu, mic (chili), tocat rondele subtiri (daca preferati o tocana un pic iute, tocati ardeiul cu tot cu seminte - daca nu, taiati ardeiul in doua pe lungime, scoateti semintele si, mai apoi, tocati-l marunt); 1 cub concentrat de vita; 75 g pasta de tomate (concentratie 28%); 2 linguri ulei vegetal; sare; piper negru, proaspat macinat; patrunjel verde. Preparare tocana de vita cu carnati si naut: Puneti uleiul la incins intr-o tigaie mai adanca. Odata ce uleiul este bine incins, adaugati ceapa, usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute. Caliti cca. 1-2 minute la foc iute, amestecand permanent, pana cand ceapa se inmoaie si devine translucida (n-o lasati sa devina bruna la culoare). Adaugati cuburile de carne si bucatelele de carnat. Amestecati si continuati sa gatiti, tot la foc iute, amestecand constant. In momentul in care bucatile de carne de vita si-au schimbat culoarea si au inceput sa devina aurii pe margini, turnati in tigaie 600 ml supa de vita (600 ml de apa pe care ati dat-o in clocot si careia i-ati adaugat, pe urma, 1 cub de concentrat de vita). Aduceti la fierbere si in momentul in care sosul a inceput sa fiarba, reduceti focul la minim si acoperiti cu un capac. De acum, totul va depinde de carnea de vita, mai precis de cat de repede va fierbe - intre 45 de minute si 1 ora si 15 minute.  Din cand in cand, mai amestecati in tocana si daca observati ca sosul s-a redus prea mult, mai adaugati cate un pic de apa (atata cat sa ajunga pana la jumatate, sa nu acopere complet carnea, urmand a pastra pe toata perioada procesului de gatire a carnii acelasi nivel constant al sosului). Odata ce carnea de vita este fiarta (scoateti o bucata de carne pe o farfurie si incercati s-o taiati cu un cutit - trebuie sa fie moale si sa se taie usor), completati din nou cu un pic de apa daca sosul a scazut prea mult, aduceti la fierbere si adaugati pasta de tomate. amestecati puneti din nou capacul si lasati sa mai fiarba cca. 5 minute, astfel incat sosul sa capete consistenta. La finalul celor 5 minute adaugati nautul, amestecati, potriviti de sare si piper (dupa gust), dupa care adaugati patrunjelul tocat. Amestecati si stingeti focul, caci tocana este gata si poate fi servita. Puneti in farfurii bucati de carne de vita, de carnati, naut si sos, alaturati garnitura (eu am optat pentru o garnitura de cartofi taiati rondele subtiri si mai apoi prajiti in tigaie) si... savurati cu mare pofta o delicioasa tocana de vita cu carnati si naut. Pofta Buna!

 

 

 

 

 

 

 

 

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea