Salata de varza alba cu morcovi


Salata de varza alba cu morcovi

Salata de varza alba este una dintre salatele mele preferate, mai ales atunci cand servesc la masa snitel de porc. Simpla, sanatoasa, la indemana in acest anotimp, iata suficiente motive pentru a fi luata in calcul atunci cand va ganditi cu ce sa acompaniati o friptura ori o mancare avand sau nu la baza carne.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 300 g varza alba, taiata fideluta; 50 g morcov, dat prin razatoare; sare; piper negru, proaspat macinat; otet de vin alb; ulei vegetal.

Preparare salata de varza alba cu morcovi: Dupa ce ati curatat varza de foile aflate la exterior, i-ati scos cotorul, ati spalat-o si tocat-o fideluta, puneti-o intr-un castron si presarati sare, pe deasupra (incepeti cu echivalentul a 1/4 lingurita, la aceasta cantitate de varza, si mai vedeti dupa aceea, in functie de gust).

Amestecati, adaugati morcovul ras si amestecati din nou.

Condimentati cu piper, adaugati ulei si, mai apoi, otet, amestecati si salata de varza alba cu morcovi este gata.

Aranjati salata in farfurie, lasati la indemana ulei si otet (astfel incat cei care mai doresc sa-si adauge sa o poata face), dupa care o puteti servi.


Preparare in imagini:
Salata de varza alba este una dintre salatele mele preferate, mai ales atunci cand servesc la masa snitel de porc. Simpla, sanatoasa, la indemana in acest anotimp, iata suficiente motive pentru a fi luata in calcul atunci cand va ganditi cu ce sa acompaniati o friptura ori o mancare avand sau nu la baza carne. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 300 g varza alba, taiata fideluta; 50 g morcov, dat prin razatoare; sare; piper negru, proaspat macinat; otet de vin alb; ulei vegetal. Preparare salata de varza alba cu morcovi: Dupa ce ati curatat varza de foile aflate la exterior, i-ati scos cotorul, ati spalat-o si tocat-o fideluta, puneti-o intr-un castron si presarati sare, pe deasupra (incepeti cu echivalentul a 1/4 lingurita, la aceasta cantitate de varza, si mai vedeti dupa aceea, in functie de gust). Amestecati, adaugati morcovul ras si amestecati din nou. Condimentati cu piper, adaugati ulei si, mai apoi, otet, amestecati si salata de varza alba cu morcovi este gata. Aranjati salata in farfurie, lasati la indemana ulei si otet (astfel incat cei care mai doresc sa-si adauge sa o poata face), dupa care o puteti servi. Pofta Buna!

 

 

 

 

 

Succes la preparare si Pofta Buna!

Nu sunt păreri.

    Spune-ţi părerea