Porc cu ardei gras


Porc cu ardei gras

Fasii subtiri de carne de porc gatite cu ardei gras, iata o alta reteta chinezeasca pe care va recomand s-o incercati. Se prepara extrem de simplu si rapid, nu necesita foarte multe ingrediente, rezultatul final fiind insa unul plin de prospetime si savoare.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 400 g carne de porc fara os (un pic impanata cu grasime), taiata fasii subtiri; 250 g ardei gras, taiat fasii subtiri; 20 g radacina de ghimbir proaspat, taiat bastonase subtiri; 2 catei de usturoi, tocati rondele fine; 1 fir de ceapa verde; 1 lingurita fulgi de ardei iute, uscat; 2 linguri vin de orez Shaoxing; 1 lingura sos de soia light; 1 lingura sos de soia dark; 1 lingura amidon de porumb; 1 lingurita ulei de susan; 100 ml ulei de orez.

Preparare porc cu ardei gras: Curatati de coaja radacina de ghimbir si taiati-o bastonase subtiri. Tocati usturoiul rondele fine si aveti ingredientele pregatite pentru a trece la preparare.

Puneti fasiile de carne intr-un castron si adaugati: vinul de orez, sosurile de soia (light si dark), amidonul de porumb si 1 lingura cu apa rece.

Amestecati bine, astfel incat amidonul de porumb sa se dizolve, si lasati deoparte.

Incingeti wok-ul pana incepe sa fumege, dupa care turnati uleiul.

Adaugati fasiile de carne si gatiti-le la foc iute, amestecand tot timpul.

In momentul in care bucatile de carne s-au separat si s-au rumenit usor, capatand o culoare brun-aurie, scoateti-le din tigaie si lasati-le sa se scurga, intr-o strecuratoare, de surplusul de ulei.

Reintoarceti wok-ul pe foc, pastrand in el doar 3 linguri de ulei.

Imediat ce uleiul s-a reincins, adaugati ghimbirul, usturoiul si fulgii de ardei iute.

Gatiti rapid la foc iute, amestecand permanent, nu mai mult de 30 de secunde.

Cand incep sa se elibereze aromele este momentul sa reintoarceti carnea in tigaie, alaturandu-i si ardeiul gras (daca folositi ardei gras congelat, nu-l decongelati!).

Amestecati, stropiti totul cu un pic de vin de orez (cam 1 lingura), amestecati din nou si continuati sa gatiti cca. jumatate de minut (amestecand permanent).

Odata ce sosul s-a redus aproape de tot, luati wokul de pe foc, adaugati uleiul de susan, amestecati si fasiile de porc cu ardei gras sunt gata.

Puneti in farfurii, alaturati o garnitura de taitei de orez, decorati cu ceapa verde tocata marunt si serviti.


Preparare in imagini:

Fasii subtiri de carne de porc gatite cu ardei gras, iata o alta reteta chinezeasca pe care va recomand s-o incercati. Se prepara extrem de simplu si rapid, nu necesita foarte multe ingrediente, rezultatul final fiind insa unul plin de prospetime si savoare. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 400 g carne de porc fara os (un pic impanata cu grasime), taiata fasii subtiri; 250 g ardei gras, taiat fasii subtiri; 20 g radacina de ghimbir proaspat, taiat bastonase subtiri; 2 catei de usturoi, tocati rondele fine; 1 fir de ceapa verde; 1 lingurita fulgi de ardei iute, uscat; 2 linguri vin de orez Shaoxing; 1 lingura sos de soia light; 1 lingura sos de soia dark; 1 lingura amidon de porumb; 1 lingurita ulei de susan; 100 ml ulei de orez. Preparare porc cu ardei gras: Curatati de coaja radacina de ghimbir si taiati-o bastonase subtiri. Tocati usturoiul rondele fine si aveti ingredientele pregatite pentru a trece la preparare. Puneti fasiile de carne intr-un castron si adaugati: vinul de orez, sosurile de soia (light si dark), amidonul de porumb si 1 lingura cu apa rece. Amestecati bine, astfel incat amidonul de porumb sa se dizolve, si lasati deoparte. Incingeti wok-ul pana incepe sa fumege, dupa care turnati uleiul. Adaugati fasiile de carne si gatiti-le la foc iute, amestecand tot timpul. Adaugati fasiile de carne si gatiti-le la foc iute, amestecand tot timpul.  In momentul in care bucatile de carne s-au separat si s-au rumenit usor, capatand o culoare brun-aurie, scoateti-le din tigaie si lasati-le sa se scurga, intr-o strecuratoare, de surplusul de ulei. Reintoarceti wok-ul pe foc, pastrand in el doar 3 linguri de ulei. Imediat ce uleiul s-a reincins, adaugati ghimbirul, usturoiul si fulgii de ardei iute.  Gatiti rapid la foc iute, amestecand permanent, nu mai mult de 30 de secunde. Cand incep sa se elibereze aromele este momentul sa reintoarceti carnea in tigaie, alaturandu-i si ardeiul gras (daca folositi ardei gras congelat, nu-l decongelati!). Amestecati, stropiti totul cu un pic de vin de orez (cam 1 lingura), amestecati din nou si continuati sa gatiti cca. jumatate de minut (amestecand permanent). Odata ce sosul s-a redus aproape de tot, luati wokul de pe foc, adaugati uleiul de susan, amestecati si fasiile de porc cu ardei gras sunt gata. Puneti in farfurii, alaturati o garnitura de taitei de orez, decorati cu ceapa verde tocata marunt si serviti. Pofta Buna!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea