Snitel milanez de peste


Snitel milanez de peste

Dupa atata carne de porc consumata in exces in perioada sarbatorilor, astazi am servit la pranz un snitel de peste alla milanese.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 600 g file de peste (eu am preparat aceasta reteta cu pastrav, folosind pentru snitele 4 felii portionate a cate aprox. 150 g fiecare bucata); 20 g parmezan, dat prin razatoarea mica; 50 g pesmet; 50 g faina; 2 oua; sare si piper negru, macinat; 150 ml ulei pentru prajit.

Preparare snitel milanez de peste: La inceput, va trebui sa va organizati un pic. Ca atare, portionati pestele in felii avand o grosime de maxim 1,5 – 2 cm.

Bateti, intr-un castron, cele doua oua spuma cu un praf de sare si 2-3 ture de rasnita de piper. Intr-un alt castron combinati pesmetul cu parmezanul ras si, intr-un al treilea castron, puneti-va la indemana faina.

Mai intai, tavaliti feliile de peste prin faina, pe ambele parti.

Scuturati usor feliile de peste (pentru a scapa de surplusul de faina), dupa care introduceti-le, pe rand, in castronul cu oul batut. Tavaliti feliile de peste prin ou batut, pe ambele parti, astfel incat oul sa acopere stratul de faina.

Feliile de peste date prin faina si ou vor fi, mai apoi, introduse pe rand in amestecul de pesmet cu parmezan, unde se va urmari acoperirea uniforma, pe ambele parti, cu acest amestec. Feliile de peste astfel pregatite asezati-le, deoparte, pe o farfurie.

Intr-o tigaie suficient de incapatoare in care sa puteti praji intr-o transa 2 felii, incingeti uleiul la foc mediu spre iute.

Cand uleiul este incins, trecand proba firimiturii de paine aruncate in el (puteti proba aruncand in tigaie o firimitura mica de paine – daca uleiul este suficient incins aceasta va sfarai la contactul cu uleiul), asezati in tigaie 2 felii de snitel de peste.

Rumeniti pestele, la foc mediu spre iute, cca. 1 minut pe fiecare parte, astfel incat crusta exterioara sa capete o culoare brun-aurie. Procedati similar cu restul snitelelor ramase.

Scoateti snitelele de peste pe un prosop absorbant, lasati-le sa se scurga de surplusul de ulei, dupa care le puteti pune in farfurii.

Ornati cu cateva capere si/sau felii de lamaie, alaturati o garnitura de cartofi natur (sau un risotto daca preferati) si serviti cu mare pofta.


Preparare in imagini:

Dupa atata carne de porc consumata in exces in perioada sarbatorilor, astazi am servit la pranz un snitel de peste alla milanese. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 600 g file de peste (eu am preparat aceasta reteta cu pastrav, folosind pentru snitele 4 felii portionate a cate aprox. 150 g fiecare bucata); 20 g parmezan, dat prin razatoarea mica; 50 g pesmet; 50 g faina; 2 oua; sare si piper negru, macinat; 150 ml ulei pentru prajit. Preparare snitel milanez de peste: La inceput, va trebui sa va organizati un pic. Ca atare, portionati pestele in felii avand o grosime de maxim 1,5 - 2 cm.  Bateti, intr-un castron, cele doua oua spuma cu un praf de sare si 2-3 ture de rasnita de piper. Intr-un alt castron combinati pesmetul cu parmezanul ras si, intr-un al treilea castron, puneti-va la indemana faina. Mai intai, tavaliti feliile de peste prin faina, pe ambele parti. Scuturati usor feliile de peste (pentru a scapa de surplusul de faina), dupa care introduceti-le, pe rand, in castronul cu oul batut. Tavaliti feliile de peste prin ou batut, pe ambele parti, astfel incat oul sa acopere stratul de faina. Feliile de peste date prin faina si ou vor fi, mai apoi, introduse pe rand in amestecul de pesmet cu parmezan, unde se va urmari acoperirea uniforma, pe ambele parti, cu acest amestec. Feliile de peste astfel pregatite asezati-le, deoparte, pe o farfurie. Intr-o tigaie suficient de incapatoare in care sa puteti praji intr-o transa 2 felii, incingeti uleiul la foc mediu spre iute.  Cand uleiul este incins, trecand proba firimiturii de paine aruncate in el (puteti proba aruncand in tigaie o firimitura mica de paine – daca uleiul este suficient incins aceasta va sfarai la contactul cu uleiul), asezati in tigaie 2 felii de snitel de peste. Rumeniti pestele, la foc mediu spre iute, cca. 1 minut pe fiecare parte, astfel incat crusta exterioara sa capete o culoare brun-aurie. Procedati similar cu restul snitelelor ramase. Scoateti snitelele de peste pe un prosop absorbant, lasati-le sa se scurga de surplusul de ulei, dupa care le puteti pune in farfurii.  Ornati cu cateva capere si/sau felii de lamaie, alaturati o garnitura de cartofi natur (sau un risotto daca preferati) si se poate servi. Pofta Buna!

 

 

 

 

 

Succes la preparare si Pofta Buna!

O părere.

  1. Gabi spune:

    Pare f bun

Spune-ţi părerea