Coaste de porc tex-mex


Coaste de porc tex-mex

Astazi m-am gandit sa va invit la o delicioasa portie de coaste de porc pregatite in stil tex-mex. Desi este greu de rezumat in cateva cuvinte, bucataria tex-mex reprezinta (asa cum sugereaza, de altfel, si numele) un amestec de influente culinare: ingrediente cel mai adesea folosite in bucataria mexicana, tehnici de preparare si ingrediente utilizate in Texas (dar nu numai). Ceea ce mai doresc sa va mai spun (inainte de a trece la degustarea propriu-zisa a coastelor tex-mex) este ca, dincolo de specificul sau initial local, bucataria tex-mex si-a castigat o binemeritata popularitate internationala.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g coaste de porc; 1 ceapa; 1 lingurita pasta de ardei iute (chili) cu usturoi; 1 lingurita sos Tabasco; 4 linguri sos Worcestershire; 5 linguri ketchup; 4 linguri otet din vin rosu; 2 linguri zahar brun; 2 linguri ulei; 1/4 lingurita sare.

Preparare coaste de porc tex-mex: Puneti intr-un castron ceapa tocata marunt, pasta de ardei iute cu usturoi, sosul Tabasco, sosul Worcestershire, ketchup-ul, otetul, zaharul, uleiul si sarea, amestecand mai apoi pana cand zaharul se dizolva si compozitia se omogenizeaza.

Asezati coastele intr-o tava, turnati pe deasupra sosul preparat mai inainte, dupa care (ajutandu-va de o lingura) intoarceti coastele, astfel incat sa se imbrace uniform cu sos.

Acoperiti tava cu o folie de plastic alimentara, introduceti la frigider, unde veti lasa coastele la marinat cca. 12 ore (eu, de regula, las coastele in marinada peste noapte).

Cam cu 1 ora inainte de a le pregati, scoateti coastele de la cuptor, indepartati folia, lasati-le sa ajunga la temperatura camerei, dupa care preincalziti cuptorul la 220 de grade si introduceti tava la cuptor.

Dupa 20 de minute, scoateti tava din cuptor, turnati 300 ml de apa si reintroduceti coastele la cuptor (tot la 220 de grade). Dupa 30 de minute mai scoateti inca o data tava din cuptor, intoarceti coastele pe cealalta parte si reintroduceti-le la cuptor pentru inca 30 de minute.

La sfarsitul acestui interval de timp coastele de porc tex-mex sunt rumene si gata pentru a fi puse in farfurii si servite alaturandu-le garnitura si/sau salata pe care o preferati.


Preparare in imagini:
Astazi m-am gandit sa va invit la o delicioasa portie de coaste de porc pregatite in stil tex-mex. Desi este greu de rezumat in cateva cuvinte, bucataria tex-mex reprezinta (asa cum sugereaza, de altfel, si numele) un amestec de influente culinare: ingrediente cel mai adesea folosite in bucataria mexicana, tehnici de preparare si ingrediente utilizate in Texas (dar nu numai). Ceea ce mai doresc sa va mai spun (inainte de a trece la degustarea propriu-zisa a coastelor tex-mex) este ca, dincolo de specificul sau initial local, bucataria tex-mex si-a castigat o binemeritata popularitate internationala. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g coaste de porc; 1 ceapa; 1 lingurita pasta de ardei iute (chili) cu usturoi; 1 lingurita sos Tabasco; 4 linguri sos Worcestershire; 5 linguri ketchup; 4 linguri otet din vin rosu; 2 linguri zahar brun; 2 linguri ulei; 1/4 lingurita sare. Preparare coaste de porc tex-mex: Puneti intr-un castron ceapa tocata marunt, pasta de ardei iute cu usturoi, sosul Tabasco, sosul Worcestershire, ketchup-ul, otetul, zaharul, uleiul si sarea, amestecand mai apoi pana cand zaharul se dizolva si compozitia se omogenizeaza. Asezati coastele intr-o tava, turnati pe deasupra sosul preparat mai inainte, dupa care (ajutandu-va de o lingura) intoarceti coastele, astfel incat sa se imbrace uniform cu sos. Acoperiti tava cu o folie de plastic alimentara, introduceti la frigider, unde veti lasa coastele la marinat cca. 12 ore (eu, de regula, las coastele in marinada peste noapte). Cam cu 1 ora inainte de a le pregati, scoateti coastele de la cuptor, indepartati folia, lasati-le sa ajunga la temperatura camerei, dupa care preincalziti cuptorul la 220 de grade si introduceti tava la cuptor. Dupa 20 de minute, scoateti tava din cuptor, turnati 300 ml de apa si reintroduceti coastele la cuptor (tot la 220 de grade). Dupa 30 de minute mai scoateti inca o data tava din cuptor, intoarceti coastele pe cealalta parte si reintroduceti-le la cuptor pentru inca 30 de minute. La sfarsitul acestui interval de timp coastele de porc tex-mex sunt rumene si gata pentru a fi puse in farfurii si servite alaturandu-le garnitura si/sau salata pe care o preferati. Pofta Buna!

 

 

 

 

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea