Pulpe de pui la cuptor cu sofran

Astazi va invit la o portie de pulpe de pui la cuptor cu sofran. Este un preparat care are ca punct de plecare o reteta indiana, deci e si firesc ca trebuie sa va asteptati la un pui condimentat, imbracat in suava aroma a sofranului.
Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 pulpe intregi de pui (cca. 650 g per total); 1 ceapa; 4 catei de usturoi; 30 g radacina de ghimbir, proaspata; 1 lingurita filamente sofran; 50 ml lapte; 60 ml iaurt natural; 2 lingurite garam masala; 1/4 lingurita ardei chili uscati, pisati; 5 linguri ulei; sare.
Preparare pulpe de pui la cuptor cu sofran: Inmuiati sofranul in laptele caldut.
Taiati in bucati ceapa, radacina de ghimbir, usturoiul si puneti-le intr-un mixer, laolalta cu ardeii pisati.
Procesati astfel incat sa obtineti o pasta omogena. In cazul in care pasta obtinuta este prea uscata adaugati 3 linguri de apa, putin cate putin (adaugati 1 lingura de apa, procesati si tot asa pana cand obtineti consistenta dorita).
Puneti uleiul intr-o tigaie (aveti grija sa fie una mai adanca)si lasati-l sa se incinga la foc mediu spre iute. Adaugati pasta procesata mai inainte si gatiti-o, la foc mediu, amestecand constant, pana ce uleiul se ridica la suprafata.
Cat gatiti pasta, puneti iaurtul intr-un bol, bateti-l un pic pana la omogenizare (ajutandu-va de o furculita), dupa care adaugati – putin cate putin, amestecand permanent – laptele cu sofran.
Daca pasta s-a gatit (asta insemnand ca uleiul a aparut la suprafata), adaugati in tigaie amestecul de condimente garam masala. Amestecati si continuati sa mai gatiti aproximativ 1 minut.
Adaugati in tigaie iaurtul cu lapte si sofran.
Readuceti la punctul de fierbere, dati focul la minim, gustati sosul si potriviti de sare dupa gust. Lasati sosul sa fiarba 2 minute, amestecand constant.
Asezati pulpele de pui intr-o tava, presarandu-le pe ambele parti cu sare.
In acest moment, sosul din tigaie ar trebui sa fie gata. Prin urmare, luati-l de pe foc si turnati-l pe deasupra pulpelor de pui, in tava.
Acoperiti cu o folie de aluminiu si introduceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade.
Dupa 30 de minute scoateti tava din cuptor, indepartati folia de aluminiu si reintroduceti la cuptor pentru inca 15 minute.
La sfarsitul celor 15 minute, pulpele de pui sunt gata, rumene si invelite intr-o apetisanta crusta aromata!
Ca atare, le puteti pune in farfurii si servi, alaturandu-le o simpla garnitura de orez fiert. Sunt delicioase!
Preparare in imagini:
Succes la preparare si Pofta Buna!