Orez crocant


Orez crocant

Amatorilor de mancare chinezeasca, care isi mai prepara din cand in cand cate ceva specific prin bucataria de acasa, le propun astazi o garnitura de orez crocant. Este o garnitura deosebita, ce se potriveste de minune ca textura cu acele preparate chinezesti care au sos.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g orez cu bobul lung, gata fiert; 1 lingurita sare; 5-6 linguri ulei de arahide.

Preparare orez crocant: Puneti la fiert 120 – 130 g orez in 1,5 l apa rece, in care adaugati si 1 lingurita sare. Cand apa da in clocot, reduceti focul la minim si fierbeti orezul timp de 15 minute. Odata ce orezul este fiert il veti scurge de apa si lasa deoparte. Pregatiti-va o tava nu prea mare ca dimensiuni (raportat la cantitatea de orez deja fiert), in care veti pune hartie de copt. Ungeti hartia de copt pe toata suprafata (ajutandu-va de o pensula), cu 1 lingura ulei de arahide.

Odata unsa hartia de copt, intindeti orezul fiert in tava, intr-un strat subtire care sa nu depaseasca 3-4 cm.

Introduceti tava in cuptorul preincalzit la 190 grade, timp de cca. 35-40 de minute.

In momentul in care orezul s-a colorat usor la suprafata (ramanand insa alb, fara sa se rumeneasca – vezi foto) veti scoate tava din cuptor si veti lasa orezul sa se raceasca complet.

Dupa ce orezul s-a racit, urmatorul pas consta in a incinge 4-5 linguri de ulei intr-un wok.

Separati mici bucati din orezul din tava (o paleta sau o lingura de lemn va vor fi de ajutor) si puneti-le in tigaie (nu aglomerati tigaia, fiindca va trebui sa aveti loc pentru a intoarce turtele de orez).

Rumeniti pe ambele parti bucatile de orez, pana cand capata o culoare aurie, dupa care scoateti-le din tigaie. Procedati similar pana ce terminati tot orezul.

Asezati orezul crocant in farfurii, decorati cu ceapa verde tocata rondele fine si puteti servi ca garnitura.


Preparare in imagini:

Amatorilor de mancare chinezeasca, care isi mai prepara din cand in cand cate ceva specific prin bucataria de acasa, le propun astazi o garnitura de orez crocant. Este o garnitura deosebita, ce se potriveste de minune ca textura cu acele preparate chinezesti care au sos. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g orez cu bobul lung, gata fiert; 1 lingurita sare; 5-6 linguri ulei de arahide. Preparare orez crocant: Puneti la fiert 120 - 130 g orez in 1,5 l apa rece, in care adaugati si 1 lingurita sare. Cand apa da in clocot, reduceti focul la minim si fierbeti orezul timp de 15 minute. Odata ce orezul este fiert il veti scurge de apa si lasa deoparte. Pregatiti-va o tava nu prea mare ca dimensiuni (raportat la cantitatea de orez deja fiert), in care veti pune hartie de copt. Ungeti hartia de copt pe toata suprafata (ajutandu-va de o pensula), cu 1 lingura ulei de arahide. Odata unsa hartia de copt, intindeti orezul fiert in tava, intr-un strat subtire care sa nu depaseasca 3-4 cm. Introduceti tava in cuptorul preincalzit la 190 grade, timp de cca. 35-40 de minute. In momentul in care orezul s-a colorat usor la suprafata (ramanand insa alb, fara sa se rumeneasca ) veti scoate tava din cuptor si veti lasa orezul sa se raceasca complet. Dupa ce orezul s-a racit, urmatorul pas consta in a incinge 4-5 linguri de ulei intr-un wok. Separati mici bucati din orezul din tava (o paleta sau o lingura de lemn va vor fi de ajutor) si puneti-le in tigaie (nu aglomerati tigaia, fiindca va trebui sa aveti loc pentru a intoarce turtele de orez). Rumeniti pe ambele parti bucatile de orez, pana cand capata o culoare aurie, dupa care scoateti-le din tigaie. Procedati similar pana ce terminati tot orezul. Asezati orezul crocant in farfurii, decorati cu ceapa verde tocata rondele fine si puteti servi ca garnitura. Pofta Buna!

 

 

 

 

 

 

Succes la preparare si Pofta Buna!

Nu sunt păreri.

    Spune-ţi părerea