Tiramisu cu visinata si cafea

Tiramisu, un desert care nu mai are nevoie de nicio prezentare, de aceasta data intr-o varianta dedicata in principal adultilor, cu visinata si cafea.
Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g mascarpone (82% grasime); 250 ml frisca lichida, de la frigider; 125 g zahar tos; 30 piscoturi; 200 ml espresso, neindulcit si la temperatura camerei; 200 ml visinata; cacao neindulcita pentru pudrat; visine din visinata pentru ornat.
Preparare tiramisu cu visinata si cafea: Preparati frisca, dupa care amestecati crema mascarpone cu zaharul.
In momentul in care zaharul s-a dizolvat si crema s-a omogenizat, devenind pufoasa, luati aproximativ o treime din frisca preparata si amestecati-o, folosind o lingura de lemn, in crema.
Continuati prin a adauga si restul de frisca, amestecand usor si lent pentru a obtine o compozitie cat mai aerata.
Puneti-va la indemana o tava cu dimensiunile de 30 x 22 cm si incepeti prin a inmuia piscoturile in cafea. Inmuierea trebuie sa se petreaca rapid, la fiecare capat, evitand insiroparea excesiva a piscoturilor.
Pe masura ce le scoateti din cafea aranjati-le in tava, astfel incat sa acoperiti tot fundul tavii.
Intindeti pe deasupra piscoturilor astfel aranjate in tava, ajutandu-va de o spatula, jumatate din crema mascarpone cu frisca.
Inmuiati randul urmator de piscoturi in visinata, procedand similar ca si in cazul cafelei – rapid, fara a le insiropa prea mult.
Aranjati in tava piscoturile inmuiate in visinata, dupa care intindeti uniform, pe deasupra lor, restul de crema mascarpone cu frisca.
Acoperiti tava cu o folie alimentara si introduceti la frigider, unde veti lasa desertul cel putin 4 ore (de preferat insa este sa-l lasati peste noapte, astfel incat aromele sa se combine).
Inainte de a-l servi, portionati prajitura, asezati-o in farfurii, pudrati cu un pic de cacao, ornati cu visine din visinata si savurati acest delicios tiramisu cu visinata si cafea.
Succes la preparare si Pofta Buna!