Chiftelute din carne in sos de lapte de cocos


Chiftelute din carne in sos de lapte de cocos

Preparatul pe care vi-l propun in reteta de fata consta in chiftelute din carne prajite si, mai apoi, gatite intr-un sos de lapte de cocos. As putea spune ca sunt un soi de chiftelute marinate in stil asiatic, intr-un sos dulce-condimentat, in care pasta de tomate si frunzele de dafin pe care le folosim noi la sos sunt insa inlocuite de aromele date de laptele de cocos, pasta de creveti indoneziana si frunzele uscate de kaffir lime.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 300 g carne tocata (doar carne de porc slaba, amestec de porc si vita sau doar carne de vita, functie de preferinte); 1/2 lingurita sare; 1 ou; 1 lingurita amidon de porumb; 2 linguri pasta de ardei iute; 1 lingurita pasta de creveti (Petis Udang); 3-4 frunze uscate de kaffir lime; 400 ml lapte de cocos; 2-3 ardei chili uscati, intregi; ulei de arahide.

Preparare chiftelute din carne in sos de lapte de cocos: In primul rand, veti pregati chiftelutele amestecand pana la omogenizare: carnea, oul, jumatatea de lingurita de sare si lingurita de amidon. Veti forma mici bile de compozitie pe care le veti pune la prajit in ulei (cam de un deget grosime), la foc mediu spre iute, intorcandu-le de pe-o parte pe alta, astfel incat sa se gateasca doar partial (chiftelutele nu trebuie sa fie complet rumenite, ca si cum le-ati servi de sine statatoare). Odata terminata aceasta operatiune aveti la indemana toate componentele retetei si puteti trece la preparare.

Intr-o tigaie separata de cea in care ati prajit chiftelutele, incingeti 2 linguri de ulei de arahide.

Odata ce uleiul este incins se adauga in tigaie ardeiul chili uscat si frunzele de kaffir lime uscate, urmand ca acestea sa fie gatite pana ce incep sa se inchida usor la culoare si sa isi elibereze aroma.

Adaugati pasta de ardei iute, pasta de creveti si mai gatiti cam 1 minut, amestecand tot timpul.

Puneti in tigaie si chiftelutele, laptele de cocos, amestecati, astfel incat sosul sa se omogenizeze si aduceti la fierbere.

Dati focul la minim si gatiti cca. 5 minute, amestecand din cand in cand, dupa care stingeti focul.

Delicioasele chiftelute din carne in sos de lapte de cocos pot fi aranjate in farfurii si servite in compania unei garnituri de orez fiert.


Preparare in imagini:
Preparatul pe care vi-l propun in reteta de fata consta in chiftelute din carne prajite si, mai apoi, gatite intr-un sos de lapte de cocos. As putea spune ca sunt un soi de chiftelute marinate in stil asiatic, intr-un sos dulce-condimentat, in care pasta de tomate si frunzele de dafin pe care le folosim noi la sos sunt insa inlocuite de aromele date de laptele de cocos, pasta de creveti indoneziana si frunzele uscate de kaffir lime. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 300 g carne tocata (doar carne de porc slaba, amestec de porc si vita sau doar carne de vita, functie de preferinte); 1/2 lingurita sare; 1 ou; 1 lingurita amidon de porumb; 2 linguri pasta de ardei iute; 1 lingurita pasta de creveti (Petis Udang); 3-4 frunze uscate de kaffir lime; 400 ml lapte de cocos; 2-3 ardei chili uscati, intregi; ulei de arahide. Preparare chiftelute din carne in sos de lapte de cocos: In primul rand, veti pregati chiftelutele amestecand pana la omogenizare: carnea, oul, jumatatea de lingurita de sare si lingurita de amidon. Veti forma mici bile de compozitie pe care le veti pune la prajit in ulei (cam de un deget grosime), la foc mediu spre iute, intorcandu-le de pe-o parte pe alta, astfel incat sa se gateasca doar partial (chiftelutele nu trebuie sa fie complet rumenite, ca si cum le-ati servi de sine statatoare). Odata terminata aceasta operatiune aveti la indemana toate componentele retetei si puteti trece la preparare.  Intr-o tigaie separata de cea in care ati prajit chiftelutele, incingeti 2 linguri de ulei de arahide. Odata ce uleiul este incins se adauga in tigaie ardeiul chili uscat si frunzele de kaffir lime uscate, urmand ca acestea sa fie gatite pana ce incep sa se inchida usor la culoare si sa isi elibereze aroma. Adaugati pasta de ardei iute, pasta de creveti si mai gatiti cam 1 minut, amestecand tot timpul. Puneti in tigaie si chiftelutele, laptele de cocos, amestecati, astfel incat sosul sa se omogenizeze si aduceti la fierbere. Dati focul la minim si gatiti cca. 5 minute, amestecand din cand in cand, dupa care stingeti focul. Delicioasele chiftelute din carne in sos de lapte de cocos pot fi aranjate in farfurii si servite in compania unei garnituri de orez fiert. Pofta Buna!

 

 

 

 

 

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea