Porc cu orez si ou prajit


Porc cu orez si ou prajit

Fasii subtiri de carne de porc cu orez prajit si ou prajit este felul de mancare pe care l-am gatit zilele trecute. Este un preparat delicios, cu un usor gust dulce-sarat, simplu si rapid de pregatit, asa ca nu va ramane decat sa-l incercati.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 200 g pulpa de porc fara os, taiata fasii subtiri; 100 g orez cu bobul lung, nefiert; 2 oua, batute; 1 ceapa, tocata marunt; 4 catei de usturoi, tocati rondele; 1/2 lingurita zahar de palmier, pisat; 1 lingura sos de peste; 2 linguri sos de soia dark; 3 linguri ulei de arahide.

Preparare porc cu orez si ou prajit: In primul rand, veti fierbe orezul in apa cu un pic de sare, il veti scurge si lasa sa se raceasca (aceasta etapa poate fi realizata si in avans, chiar cu o seara inainte sau daca ati consumat orez cu o zi inainte si v-a mai ramas, il puteti folosi fara probleme pe acesta).

Avand orezul deja rece va puteti apuca de gatit. Asadar, incingeti uleiul in wok.

Puneti ceapa si usturoiul la calit, la foc iute, amestecand permanent.

In momentul in care ceapa devine translucida, adaugati in tigaie fasiile de carne de porc.

Gatiti tot la foc iute, amestecand constant, pana ce sucul lasat de carne in tigaie se evapora si fasiile de porc capata o nuanta rumen-aurie.

Adaugati ouale batute, amestecati si continuati sa gatiti pana cand oul se incheaga, amestecand permanent astfel incat sa-l desfaceti in mici bucatele.

Odata ce ouale sunt facute, adaugati orezul fiert, amestecati pentru omogenizare si mai gatiti aproximativ 1 minut.

Asezonati cu sos de peste, cu sos de soia dark, adaugati zaharul de palmier si mai gatiti inca un minut la foc iute, amestecand tot timpul.

Mancarea de porc cu orez si ou prajit este gata, poate fi luata de pe foc si servita.

Prin urmare, puneti in farfurii, decorati cu ceapa verde (atat portiuni din partea alba, cat si din cea verde), cu felii de castravete verde, alaturati un sos de ardei iute si… sa aveti pofta.


Preparare in imagini:
Fasii subtiri de carne de porc cu orez prajit si ou prajit este felul de mancare pe care l-am gatit zilele trecute. Este un preparat delicios, cu un usor gust dulce-sarat, simplu si rapid de pregatit, asa ca nu va ramane decat sa-l incercati. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 200 g pulpa de porc fara os, taiata fasii subtiri; 100 g orez cu bobul lung, nefiert; 2 oua, batute; 1 ceapa, tocata marunt; 4 catei de usturoi, tocati rondele; 1/2 lingurita zahar de palmier, pisat; 1 lingura sos de peste; 2 linguri sos de soia dark; 3 linguri ulei de arahide. Preparare porc cu orez si ou prajit: In primul rand, veti fierbe orezul in apa cu un pic de sare, il veti scurge si lasa sa se raceasca (aceasta etapa poate fi realizata si in avans, chiar cu o seara inainte sau daca ati consumat orez cu o zi inainte si v-a mai ramas, il puteti folosi fara probleme pe acesta).  Avand orezul deja rece va puteti apuca de gatit. Asadar, incingeti uleiul in wok. Puneti ceapa si usturoiul la calit, la foc iute, amestecand permanent. In momentul in care ceapa devine translucida, adaugati in tigaie fasiile de carne de porc. Gatiti tot la foc iute, amestecand constant, pana ce sucul lasat de carne in tigaie se evapora si fasiile de porc capata o nuanta rumen-aurie. Adaugati ouale batute, amestecati si continuati sa gatiti pana cand oul se incheaga, amestecand permanent astfel incat sa-l desfaceti in mici bucatele. Odata ce ouale sunt facute, adaugati orezul fiert, amestecati pentru omogenizare si mai gatiti aproximativ 1 minut. Asezonati cu sos de peste, cu sos de soia dark, adaugati zaharul de palmier si mai gatiti inca un minut la foc iute, amestecand tot timpul. Mancarea de porc cu orez si ou prajit este gata, poate fi luata de pe foc si servita. Prin urmare, puneti in farfurii, decorati cu ceapa verde (atat portiuni din partea alba, cat si din cea verde), cu felii de castravete verde, alaturati un sos de ardei iute si... Pofta Buna!

 

 

 

 

 

 

 

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea