Oua scotiene


Oua scotiene

Oua scotiene, un preparat emblematic al insulelor britanice, pe care l-am putea rezuma ca fiind o chiftea de carne ce are la mijloc o umplutura de ou fiert. Sunt gustoase, satioase, asa ca le puteti lua in calcul fie pentru meniul de pranz, fie pentru o iesire la iarba verde.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 300 g carne tocata (amestec vita cu porc); 3 oua fierte, tari; 1/4 lingurita cimbru uscat; 1/4 lingurita boia de ardei dulce; 1 lingurita parte verde de la ceapa verde, tocata marunt; 1 lingurita patrunjel uscat; 1 catel de usturoi, zdrobit; 1 ou crud; sare; piper negru, proaspat macinat; pesmet; ulei.

Preparare oua scotiene: Puneti carnea tocata intr-un castron, adaugati verdeturile (cimbru, partea verde de la ceapa verde, patrunjel), condimentele (usturoiul zdrobit, boiaua de ardei dulce, sare si piper negru proaspat macinat), precum si oul crud. Amestecati toate aceste ingrediente pana cand oul se inglobeaza total si obtineti o compozitie omogena.

Luati cate un ou fiert si imbracati-l complet si uniform in amestecul de carne tocata. Veti obtine astfel trei bile de carne tocata avand la mijloc cate un ou fiert.

Tavaliti prin pesmet chiftelele de carne cu umplutura de ou fiert, dupa care asezati-le pe o farfurie.

Intr-o tigaie, incingeti ulei de trei degete, la foc mediu spre iute.

Odata uleiul fiind bine incins, adaugati in tigaie chiftelele de carne cu ou fiert.

Gatiti, intorcand chiftelele periodic, astfel incat sa se rumeneasca frumos pe toate partile.

In momentul in care chiftelele de carne cu umplutura de ou fiert au capatat o nuanta brun-aurie, scoateti-le din tigaie si asezati-le pe un prosop absorbant.

Mai apoi puneti in farfurii, adaugati salata si sosuri dupa preferinta (eventual o garnitura de cartofi piure) si serviti cu mare pofta o portie de oua scotiene.


Preparare in imagini:
Oua scotiene, un preparat emblematic al insulelor britanice, pe care l-am putea rezuma ca fiind o chiftea de carne ce are la mijloc o umplutura de ou fiert. Sunt gustoase, satioase, asa ca le puteti lua in calcul fie pentru meniul de pranz, fie pentru o iesire la iarba verde. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 300 g carne tocata (amestec vita cu porc); 3 oua fierte, tari; 1/4 lingurita cimbru uscat; 1/4 lingurita boia de ardei dulce; 1 lingurita parte verde de la ceapa verde, tocata marunt; 1 lingurita patrunjel uscat; 1 catel de usturoi, zdrobit; 1 ou crud; sare; piper negru, proaspat macinat; pesmet; ulei. Preparare oua scotiene: Puneti carnea tocata intr-un castron, adaugati verdeturile (cimbru, partea verde de la ceapa verde, patrunjel), condimentele (usturoiul zdrobit, boiaua de ardei dulce, sare si piper negru proaspat macinat), precum si oul crud. Amestecati toate aceste ingrediente pana cand oul se inglobeaza total si obtineti o compozitie omogena. Luati cate un ou fiert si imbracati-l complet si uniform in amestecul de carne tocata. Veti obtine astfel trei bile de carne tocata avand la mijloc cate un ou fiert. Tavaliti prin pesmet chiftelele de carne cu umplutura de ou fiert, dupa care asezati-le pe o farfurie. Intr-o tigaie, incingeti ulei de trei degete, la foc mediu spre iute.  Odata uleiul fiind bine incins, adaugati in tigaie chiftelele de carne cu ou fiert. Gatiti, intorcand chiftelele periodic, astfel incat sa se rumeneasca frumos pe toate partile. In momentul in care chiftelele de carne cu umplutura de ou fiert au capatat o nuanta brun-aurie, scoateti-le din tigaie si asezati-le pe un prosop absorbant. Mai apoi puneti in farfurii, adaugati salata si sosuri dupa preferinta (eventual o garnitura de cartofi piure) si serviti cu mare pofta o portie de oua scotiene. Pofta Buna!

 

 

 

 

 

Succes la preparare si Pofta Buna!

O părere.

  1. Andreea spune:

    o reteta numai buna pentru iesirile la iarba verde, mai ales ca se apropie zilele frumoase, cu soare…

Spune-ţi părerea