All Food – Retete



« | »

Piept de pui prajit in frunza de pandan

Pachetele de pui prajit in frunza de pandan este reteta pe care vi-o propun spre incercare atunci cand doriti sa realizati un platou de aperitive cu tenta asiatica. Pe scurt, avem de-a face cu bucati de piept de pui marinate, imbracate si, mai apoi, prajite in frunza de pandan. Carnea de pui prajita astfel va fi rumena si crocanta la extremitatile pachetului format de frunza de pandan, dar aromata, frageda si suculenta in interiorul acesteia. Un contrast delicios!

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g piept de pui (dezosat si curatat de pielita), taiat cuburi de marime potrivita; 5-6 frunze de pandan uscate; 1 lingura sos de soia; 1 lingura vin de orez Shaoxing; 1 lingurita condiment chinezesc 5 arome; ulei de susan; ulei de arahide pentru prajit.

Preparare piept de pui prajit in frunza de pandan: Primul pas va consta in inmuierea in apa calda a frunzelor de pandan, timp de 25-30 de minute.

Cat stau frunzele de pandan la hidratat puneti cuburile de pui intr-un castron, adaugati vinul de orez, sosul de soia, amestecati si lasati la marinat 30 de minute.

Dupa o jumatate de ora, frunzele de pandan isi vor fi recapatat elasticitatea si puteti trece la treaba. Prin urmare, scoateti frunzele din apa si stergeti-le cu un prosop de bucatarie. Indepartati capetele frunzelor, dupa care impartiti frunza in 2-3 romburi (functie de marimea frunzei) prin realizarea unor taieturi in diagonala (vezi foto).

Asezati bucatile de frunza de pandan cu partea mata (mai deschisa la culoare) in sus, ungeti fiecare bucata de frunza cu putin ulei de susan, dupa care pozitionati pe frunza cate o bucata de piept de pui – sau mai multe bucati, functie de marimea cuburilor de pui pe care le-ati taiat.

Infasurati bucata de carne ruland frunza de pandan pe diagonala si finalizati prinzand capetele rulate cu o scobitoare. Bucatile de carne care ies prea mult in afara frunzei trebuie fie indesate in interior (daca au loc), fie indepartate.

Lasati deoparte pachetelele astfel formate, pana terminati intreaga cantitate de carne.

Intr-o tigaie mai adanca incingeti (la foc mediu spre iute) suficient ulei, astfel incat acesta sa acopere pachetelele de piept de pui in frunza de pandan.

Cand uleiul este bine incins, incepeti si asezati in tigaie pachetele de pui in frunza de pandan, fara a aglomera insa tigaia (este o operatiune pe care o veti face in mai multe transe). Intoarceti din cand in cand bucatile de pui invelite in frunza de pandan, asa incat sa se rumeneasca uniform, fara a se arde.

Odata ce frunzele de pandan s-au inchis la culoare si cuburile de pui aflate la capetele fiecarei bucati de frunza au capatat o apetisanta culoare brun-aurie (vezi foto), scoateti pachetelele de pui pe un prosop de hartie absorbant.

In momentul in care surplusul de ulei aflat pe frunze s-a scurs, pachetelele de piept de pui prajit in frunze de pandan pot fi transferate pe un platou si servite cat sunt inca fierbinti. Lasati-le insa musafirilor placerea de a descoperi ce se afla in interiorul pachetelului :)!


Preparare in imagini:
Pachetele de pui prajit in frunza de pandan este reteta pe care vi-o propun spre incercare atunci cand doriti sa realizati un platou de aperitive cu tenta asiatica. Pe scurt, avem de-a face cu bucati de piept de pui marinate, imbracate si, mai apoi, prajite in frunza de pandan. Carnea de pui prajita astfel va fi rumena si crocanta la extremitatile pachetului format de frunza de pandan, dar aromata, frageda si suculenta in interiorul acesteia. Un contrast delicios! Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g piept de pui (dezosat si curatat de pielita), taiat cuburi de marime potrivita; 5-6 frunze de pandan uscate; 1 lingura sos de soia; 1 lingura vin de orez Shaoxing; 1 lingurita condiment chinezesc 5 arome; ulei de susan; ulei de arahide pentru prajit. Preparare piept de pui prajit in frunza de pandan: Primul pas va consta in inmuierea in apa calda a frunzelor de pandan, timp de 25-30 de minute. Cat stau frunzele de pandan la hidratat puneti cuburile de pui intr-un castron, adaugati vinul de orez, sosul de soia, amestecati si lasati la marinat 30 de minute. Dupa o jumatate de ora, frunzele de pandan isi vor fi recapatat elasticitatea si puteti trece la treaba. Prin urmare, scoateti frunzele din apa si stergeti-le cu un prosop de bucatarie. Indepartati capetele frunzelor, dupa care impartiti frunza in 2-3 romburi (functie de marimea frunzei) prin realizarea unor taieturi in diagonala Asezati bucatile de frunza de pandan cu partea mata (mai deschisa la culoare) in sus, ungeti fiecare bucata de frunza cu putin ulei de susan, dupa care pozitionati pe frunza cate o bucata de piept de pui - sau mai multe bucati, functie de marimea cuburilor de pui pe care le-ati taiat. Infasurati bucata de carne ruland frunza de pandan pe diagonala si finalizati prinzand capetele rulate cu o scobitoare. Bucatile de carne care ies prea mult in afara frunzei trebuie fie indesate in interior (daca au loc), fie indepartate. Lasati deoparte pachetelele astfel formate, pana terminati intreaga cantitate de carne. Intr-o tigaie mai adanca incingeti (la foc mediu spre iute) suficient ulei, astfel incat acesta sa acopere pachetelele de piept de pui in frunza de pandan. Cand uleiul este bine incins, incepeti si asezati in tigaie pachetele de pui in frunza de pandan, fara a aglomera insa tigaia (este o operatiune pe care o veti face in mai multe transe). Intoarceti din cand in cand bucatile de pui invelite in frunza de pandan, asa incat sa se rumeneasca uniform, fara a se arde. Odata ce frunzele de pandan s-au inchis la culoare si cuburile de pui aflate la capetele fiecarei bucati de frunza au capatat o apetisanta culoare brun-aurie, scoateti pachetelele de pui pe un prosop de hartie absorbant. In momentul in care surplusul de ulei aflat pe frunze s-a scurs, pachetelele de piept de pui prajit in frunze de pandan pot fi transferate pe un platou si servite cat sunt inca fierbinti. Lasati-le insa musafirilor placerea de a descoperi ce se afla in interiorul pachetelului :)! Pofta Buna!

 

 

 

 

 

Succes la preparare si Pofta Buna!

Posted by on 10 octombrie 2014.

Tags: , , , , , ,

Categories: Aperitive, Internationale, Preparate din Pui

4 Opinii

  1. Suna si arata foarte bine! Dar, eu sunt noua in bucatarie….de unde cumpar aceste frunze si cat costa? Sunt curioasa sa incerc!

    by maria on mai 20, 2015 at 2:45 pm

  2. @maria – Din magazine cu specific asiatic, comenzi online samd. Cat costa… uite ca nu stiu, dar poti da o cautare.

    by Tavi on iun. 20, 2015 at 1:49 pm

  3. Și eu sunt curios de unde pot cumpăra frunze de pandan. Ai un link, sau o adresă de magazin? Știu pe cineva care s-ar bucura tare mult să-i găsesc.

    by Călin on ian. 18, 2017 at 10:29 am

  4. @Calin – A trecut ceva timp de cand am vazut: Acum cativa ani am cumparat de la un magazin din Bucuresti, Piata Amzei.

    by Tavi on mai 31, 2017 at 9:02 am

Leave a Reply

« | »




Articole recente


Pagini



Despre All Food - Retete

Salut. Ma numesc Octavian, dar prietenii imi spun Tavi. Deoarece o sa va consider prieteni, pe toti cei care  o sa-mi vizitati blogul, voi fi si pentru voi tot Tavi. Cine sunt? Un pasionat de gastronomie. Imi place sa testez arome, gusturi, sa identific ingredientele, la fel de mult cum ma incanta sa vad mancarea […]more →